Bianca Andreescu a ajuns în prima sa finală, după ce a scăpat de chinuitoarea accidentare suferită la Turneul Campioanelor, din 2019.
Din păcate pentru sportiva din Canada, de origine română, partida cu Ashleigh Barty, de la WTA Miami, s-a încheiat prematur. La scorul de 6-3, 4-0 pentru sportiva din Australia, Andreescu a abandonat, ca urmare a unor dureri la gleznă.
Ulterior, după meciul din SUA, Bianca Andreescu a explicat că a decis să renunțe după ce s-a sfătuit cu preparatorul ei fizic, Abdul Sillah.
Miami Open
Bianca Andreescu, discurs în lacrimi după finala pierdută la Miami. Mesajul emoționant al sportivei
03/04/2021 LA 19:30
"Chiar nu îmi doream să mă opresc, dar Abdul, preparatorul meu fizic, practic m-a salvat de mine însămi. Am mai trecut prin asta, încercând să mă forțez până în punctul în care am înrăutățit situația. I-am spus că nu vreau să abandonez, dar am avut încredere în el. Știam că este decizia cea bună.", a declarat Bianca Andreescu, după finala de la WTA Miami.

Abdul Sillah a mai lucrat cu Serena Williams, Sloane Stephens și Naomi Osaka

Abdul Sillah este un preparator fizic cu experiență, foarte curtat în lumea sportului alb. Originar din Sierra Leone, Sillah a lucrat în trecut cu Serena Williams în urmă cu 15 ani, iar mai apoi acesta a făcut echipă cu Sloane Stephens, în 2016.
În 2018, Abdul s-a alăturat staff-ului japonezei Naomi Osaka, până când ea a decis să lucreze cu Yutaka Nakamura, în urmă cu un an.
După parcursul de la WTA Miami, Andreescu va urca 3 poziții în ierarhia mondială și va ocupa locul 6.

Bianca Andreescu, sfat pentru urmăritorii ei: "Să țineți capul sus!"

Bianca Andreescu, care a lipsit o lungă perioadă de timp din circuit din cauza unor probleme medicale, le-a dat un sfat urmăritorilor ei:
"Ash, a fost extraordinar să joc cu tine, ești o persoană deosebită. Nu e modul în care mi-aș fi dorit să termin turneul, dar sunt foarte recunoscătoare că am ajuns în finală. N-aș putea să fiu mai fericită. Sunt foarte recunoscătoare și echipei mele, care m-a ajutat foarte mult. Vă iubesc foarte mult. Fanii sunt deosebiți. A fost grozav să fim aici. Vă mulțumesc că m-ați sprijinit pe toată durata turneului.
Le mulțumesc tuturor care au făcut acest turneu posibil, tuturor sponsorilor, copiilor de mingi, arbitrilor. Pentru mine, să mă ridic din nou pe picioarele mele nu a fost deloc ușor, dar am continuat să-mi rămân fidelă mie însumi. Dacă ar fi să vă dau un sfat, ar fi doar să țineți capul în sus și să credeți în voi", a spus Andreescu, la ceremonia de premiere.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Miami Open
Ash Barty, campioană la Miami! Bianca Andreescu a abandonat la scorul de 6-3, 4-0 pentru adversară
03/04/2021 LA 07:59
Miami Open
Ash Barty se teme de Bianca Andreescu înaintea finalei de la Miami: "E capabilă să bată pe oricine!"
03/04/2021 LA 14:32