Fără să evolueze la niciun turneu în 2020, Bianca Andreescu a revenit în circuit anul acesta, la Australian Open, acolo unde a ajuns până în turul secund, unde a fost eliminată de Su-Wei Hsieh. Apoi, sportiva din Canada a rămas în Australia pentru un turneu organizat la Melbourne. Acolo, Bianca a ajuns până în penultimul act, dar acolo a fost învinsă de Bouzkova în trei seturi foarte disputate.
Ulterior, campioana din 2019 de la US Open a decis să rămână iar pe margine, pentru a nu risca o recidivare a accidentărilor avute. Bianca Andreescu a luat hotărârea de curând că trebuie să facă o schimbare majoră pentru a spera să mai revină la cel mai înalt nivel din tenis. Tocmai din acest motiv l-a angajat pe Abdul Sillah, preparatorul fizic care a lucrat cu Serena Williams şi Naomi Osaka.

Bianca Andreescu l-a angajat pe preparatorul fizic care a lucrat cu Serena Williams şi Naomi Osaka

BNP Paribas Open
Eșec neașteptat pentru Simona Halep! A fost învinsă la Indian Wells de nr. 100 mondial
10/10/2021 LA 12:55
Prin această mutare, Bianca Andreescu speră să combată accidentările și să revină la cel mai înalt nivel, pentru a se bate iar pentru titluri importante. Abdul Sillah este un preparator fizic cu experiență, foarte curtat în lumea sportului alb. Originar din Sierra Leone, Sillah a lucrat în trecut cu Serena Williams în urmă cu 15 ani, iar mai apoi acesta a făcut echipă cu Sloane Stephens, în 2016. În 2018, Abdul s-a alăturat staff-ului japonezei Naomi Osaka, până când ea a decis să lucreze cu Yutaka Nakamura, în urmă cu un an.
Primul turneu la care Sillah va fi alături de canadiancă este chiar Miami Open. Bianca Andreescu va evolua la Miami Open, turneu care începe în această săptămână. Ea va beneficia de un prim tur liber, iar mai apo va juca în turul al doilea cu învingătoarea dintre Yaroslava Shvedova, locul 822 WTA, şi o sportivă venită din calificări. De curând, sportiva din Canada a dat și o lovitură de imagine, după ce a semnat cu un sponsor nou.
Tenis
Simona Halep - Emma Răducanu, posibil duel în turul 3 la Indian Wells. Reacția siteului oficial WTA
05/10/2021 LA 05:51
Tenis
Tot ce trebuie să știi despre Indian Wells, "al cincilea" turneu de Grand Slam al anului
03/10/2021 LA 13:03