Liderul mondial din WTA, Ashleigh Barty, și-a apărat titlul de campioană la Miami, după ce a dominat finala disputată împotriva Biancăi Andreescu. Condusă cu 6-3, 4-0, jucătoarea care reprezintă Canada nu a mai putut continua partida și a abandonat. Înainte să ia decizia de a se retrage, Bianca a cerut intervenția echipei medicale acuzând dureri mari la gleznă.
Totuși, ea nu a mai putut continua, iar finala s-a încheiat prematur după 58 de minute de joc. Grație acestei victorii, Ashleigh Barty are acum în palmares zece titluri : Miami, Yarra Valley Classic (2021), Adelaide (2020), Miami, Roland Garros, Birmingham, Turneul Campioanelor (2019), Nottingham, Zhuhai (2018) și Kuala Lumpur (2017).

Ce a spus Bianca Andreescu după finala de la Miami

Tenis
Vești bune pentru Simona Halep înainte de Indian Wells! 3 nume uriașe, pe lista absențelor
ACUM 11 ORE
Chiar dacă a fost nevoită să se retragă, pentru Bianca sunt și motive de bucurie. Pentru sportiva de origine română, acesta este cel mai bun rezultat obținut după accidentarea suferită la Turneul Campioanelor (ediția din 2019). Jucătoarea de origine română va urca trei poziții în ierarhia mondială și va ocupa locul 6. La finalul meciului, Bianca Andreescu, care a lipsit o lungă perioadă de timp din circuit din cauza unor probleme medicale, le-a dat un sfat urmăritorilor ei.
"Ash, a fost extraordinar să joc cu tine, ești o persoană deosebită. Nu e modul în care mi-aș fi dorit să termin turneul, dar sunt foarte recunoscătoare că am ajuns în finală. N-aș putea să fiu mai fericită. Sunt foarte recunoscătoare și echipei mele, care m-a ajutat foarte mult. Vă iubesc foarte mult. Fanii sunt deosebiți. A fost grozav să fim aici. Vă mulțumesc că m-ați sprijinit pe toată durata turneului.
Le mulțumesc tuturor care au făcut acest turneu posibil, tuturor sponsorilor, copiilor de mingi, arbitrilor. Pentru mine, să mă ridic din nou pe picioarele mele nu a fost deloc ușor, dar am continuat să-mi rămân fidelă mie însumi. Dacă ar fi să vă dau un sfat, ar fi doar să țineți capul în sus și să credeți în voi", a spus Andreescu, la ceremonia de premiere.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Schimbări în clasamentul WTA: o nouă coborâre pentru Simona Halep! Câte poziții a urcat Buzărnescu
IERI LA 08:22
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12