Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bianca Andreescu, în finală la WTA Miami, după un meci de infarct cu Maria Sakkari

Nicu Savin

Publicat 02/04/2021 la 09:28 GMT+3

Bianca Andreescu s-a calificat în finala turneului de 1000 de puncte de la Miami, după un meci maraton în compania Mariei Sakkari, scor 7-6/3-6/7-6. Canadianca de origine română va lupta pentru trofeu cu Ashleigh Barty.

Bianca Andreescu e în finală la WTA Miami

Credit imagine: Getty Images

Bianca Andreescu (9 WTA) și Maria Sakkari (25 WTA) au oferit un meci spectaculos în cea de-a 2-a semifinală de la Miami. Canadianca și-a trecut în cont prima manșă la tie-break (9-7), după ce a salvat 2 mingi de set. Bianca a condus cu 3-1 în setul secund, dar apoi Sakkari a avut o serie de 5 game-uri consecutive și a împins meciul în decisiv.
După ce îi dăduse o lecție de tenis lui Naomi Osaka în sferturi, jucătoarea din Grecia părea că va produce o nouă surpriză când a servit pentru meci la scorul de 6-5 în setul 3. Andreescu a găsit însă resurse de a reveni și a făcut un break alb, iar în tie-break a fost jucătoarea mai lucidă, impunându-se în final cu 7-4.
Astfel, Bianca Andreescu continuă săptămâna excelentă din Florida, câștigând al 4-lea meci consecutiv în manșa decisivă. Doar în primul tur, contra Martincovei, Bianca a închis meciul în minim de seturi. Apoi, cu Anisimova, Muguruza, Sorribes Tormo și Sakkari a avut parte de meciuri foarte lungi, pe care le-a tranșat însă în favoarea ei.
A 9-a jucătoare a lumii revine așadar în finala unul turneu major pentru prima dată după US Open 2019, turneu pe care l-a și câștigat în fața Serenei Willieams.

Bianca Andreescu-Ashleigh Barty, finala de la WTA Miami

În lupta pentru trofeu, Bianca Andreescu va da piept cu Ashleigh Barty (1 WTA). Eliberată de presiunea poziției de lider mondial după eliminarea lui Naomi Osaka, australianca nu i-a dat nicio șansă în semifinale Elinei Svitolina (5 WTA), pe care învins-o în 2 seturi, scor 6-3/6-3.
Chiar dacă sunt 2 jucătoare consacrate, Andreescu și Barty nu s-au mai întâlnit niciodată până acum în circuitul WTA. Andreescu are în palmares 2 turnee de categoria celui de la Miami (Indial Wells și Toronto, ambele în 2019). De partea cealaltă, Barty a câștigat unul singur, chiar la Miami, în 2019, ea fiind astfel deținătoarea trofeului deoarece turneul din Florida nu s-a disputat anul trecut din cauza pandemiei de Covid-19.
WTA Miami este al 2-lea turneu de 1000 de puncte al sezonului. Primul a fost cel de la Dubai, unde Garbine Muguruza s-a impus în finală contra Barbarei Krejcikova.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo