Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev, calificare fără emoții în sferturi la Astana! Se conturează un posibil duel cu Djokovic în semifinale

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/10/2022 la 18:40 GMT+3

Daniil Medvedev s-a calificat în sferturile turneului ATP 500 de la Astana. Rusul a câștigat în minimum de seturi împotriva finlandezului Emil Ruusuvuori, clasat pe locul 53 ATP. În semifinale, se conturează un posibil duel cu Novak Djokovic.

Daniil Medvedev

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Daniil Medvedev a ajuns în sferturile de finală ale turneului ATP 500 de la Astana, dotat cu premii în valoare de 1,9 milioane de dolari. Rusul a trecut cu 6-3, 6-2 de finlandezul Emil Ruusuvuori, după o oră și 16 minute de joc.
Meciul a început cum nu se poate mai rău pentru jucătorul clasat pe locul 53 ATP, care și-a pierdut serviciul în game-ul inaugural. Medvedev a luat primul break la 0, fapt ce i-a oferit o doză mare de încredere, care s-a văzut din plin în primul set.
Rusul a jucat fără greșeală și a pierdut doar 3 puncte în primul set pe propriul serviciu. La 3-5, Ruusuvuori și-a mai pierdut o dată serviciul, iar Medvedev s-a impus în primul set cu 6-3.
Medvedev a început în forță și setul secund, dar s-a clătinat la 2-0, pierzându-și serviciul. Finlandezul a egalat la 2, dar, de aici, rusul nu a mai cedat vreun game și s-a impus categoric, calificându-se în sferturile de finală. În această fază a competiției, Medvdedev va da piept cu Roberto Bautista Agut. Spaniolul conduce cu 4-1 la meciurile direct, singura înfrângere venind în acest an, la Halle, în Germania.
Citește și:

Djokovic – Medvedev, posibil duel în semifinalele de la Astana

În cazul în care ajunge în semifinale, atunci Daniil Medvedev poate da peste Novak Djokovic. Sârbul a trecut de olandezul Botic Van De Zandschulp, în minimum de seturi. Karin Khachanov va fi adversarul său din sferturi, rusul trecând de Marin Cilic, cu 2-6, 6-3, 6-3.
"Serviciul m-a ajutat azi cel mai mult. În primul set am servit foarte bine, apoi în setul secund cred că am intuit foarte bine și am returnat la fel. E un jucător foarte periculos, mai ales dacă-i dai voie să-și facă jocul. Sezonul meu e ceva aparte, nu poate fi comparat cu alți ani, cu sezonul altor jucători. Dar mă simt foarte proaspăt, fizic și mental", a spus Novak Djokovic la interviul de după meci.
Turneele ATP 500 de la Tokyo și Astana se văd în săptămâna 3-9 octombrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo