Chiar dacă în această săptămână cele mai bine clasate românce din ierarhia WTA nu joacă, tenisul feminin românesc este reprezentat excelent prin jucătoarele mai tinere. După ce Gabriela Ruse a avansat în turul secund la Chicago, învingând-o în 2 seturi pe Camila Giorgi, Jaqueline Cristian a bifat și ea o performanță notabilă.
Românca situată pe poziția 126 WTA a învins-o pe Clara Burel (79 WTA) în optimile de finală ale turneului de la Nur-Sultan. Jaqueline a început ezitant și franțuzoaica s-a desprins repede la 3-0, dar sportiva noastră a echilibrat jocul și a împins primul set în tie-break, pe care l-a cedat însă cu 7-3.
Citește și:
Transylvania Open
Pelerina de "Dracula" i-a purtat noroc! Jaqueline Cristian s-a calificat în optimi la Cluj
ACUM 15 ORE

Jaqueline Cristian, al 3-lea sfert de finală din 2021 în circuitul WTA

Jaqueline nu a căzut mental după pierderea primei manșe și nu i-a dat ulterior nicio șansă adversarei, cedând numai 3 game-uri până la finalul partidei, câștigând seturile 2 și 3 cu 6-1, respectiv 6-2. Românca a bifat astfel o nouă revenire de la 0-1 la seturi, după ce și în meciul cu Natalia Vikhlyantseva din primul tur a pierdut prima manșă, iar apoi a obținut victoria.
Așadar, Jaqueline Cristian a obținut calificarea în sferturile de finală, unde o va întâlni pe Aleksandra Krunic (166 WTA), care a trecut în minimum de seturi de Kaja Juvan (94 WTA), scor 6-4, 6-3. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, în urmă cu ceva mai mult de o lună, sârboaica impunându-se cu 7-6, 6-3 în sferturile turneului ITF de la Barcelona.
Pentru Jaqueline Cristian este a 3-a prezență în sferturile de finală ale unui turneu WTA în 2021, după ce a obținut performanțe similare la Sankt Petersburg (WTA 500) și Palermo (WTA 250).
Tenerife Ladies Open
Jaqueline Cristian, victorie uriașă la Tenerife! A eliminat-o pe semifinalista de la Roland Garros
18/10/2021 LA 18:49
Astana Open
Jaqueline Cristian a ratat șansa calificării în finală la Nur-Sultan! Înfrângere clară în semifinale
01/10/2021 LA 12:35