Gabriela Ruse (98 WTA) continuă să impresioneze în circuitul WTA și a obținut o victorie de răsunet în primul tur al turneului de la Chicago. Sorții i-au scos-o în față pe Camila Giorgi (37 WTA), cea care în urmă cu puțin timp a câștigat turneul WTA 1000 de la Montreal.
Gabriela nu s-a speriat de adversara ei mult mai consacrată și a făcut un meci mare. Partida a început echilibrat, cele două jucătoare câștigându-și serviciul până la scorul de 4-4 în primul set. Gabriela a reușit break-ul, iar apoi a fructificat prima șansă de set pe care a avut-o și și-a adjudecat prima manșă cu 6-4.
Citește și:
Transylvania Open
Gabriela Ruse, în turul doi la Transylvania Open, după o revenire de excepție cu Harmony Tan
11/10/2022 LA 15:12

Gabriela Ruse, victorie fantastică în fața Camilei Giorgi

Cu un moral ridicat, Gabriela a început în forță și setul secund, distanțându-se repede la 3-0, cu 2 break-uri avans. Italianca a recuperat unul dintre break-uri, dar Ruse nu a acuzat acel moment și s-a impus în final cu 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 35 de minute de joc.
În turul secund, Gabriela Ruse o va înfrunta pe Kateryna Kozlova, jucătoare venită din calificări care a produs și ea o mare surpriză, eliminând-o pe compatrioata sa Marta Kostyuk.
Gabriela Ruse are cel mai bun sezon al carierei, care i-a adus în urmă cu câteva luni și primul titlu WTA din palmares, la Hamburg. Rezultatele bune au propulsat-o pe jucătoarea de 23 de ani în premieră în Top 100 WTA, iar ascensiunea ei poate crește simțitor dacă va reuși să mai lege câteva victorii la Chicago.
Tenis
6 românce în top 100 WTA! Urcări impresionante în ierarhie pentru Begu, Bogdan și Cristian
19/09/2022 LA 08:09
US Open
Coco Gauff a intrat în istorie, după meciul cu Gabriela Ruse de la US Open 2022: "Până și ea râdea"
01/09/2022 LA 03:29