Ruşii şi bieloruşii, în frunte cu Daniil Medvedev, au fost excluşi miercuri de la ediţia 2022 a turneului de tenis de la Wimbledon, ca răspuns la invadarea Ucrainei, au anunţat organizatorii competiţiei din capitala Marii Britanii: "În circumstanţele unei agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obţină vreun beneficiu din participarea jucătorilor ruşi sau belaruşi", a explicat All England Lawn Tennis Club într-un comunicat publicat miercuri.
E CORECTĂ DECIZIA ENGLEZILOR DE A LE INTERZICE RUȘILOR ȘI BIELORUȘILOR PARTICIPAREA LA WIMBLEDON?
"De aceea, intenţionăm, cu profund regret, să respingem înscrierea jucătorilor ruşi şi belaruşi la Wimbledon", se adaugă în comunicat.Ruşii Daniil Medvedev, N.2 ATP, Andrey Rublev (8 ATP) şi Anastasia Pavlyuchenkova (15 WTA) şi belarusele Aryna Sabalenka (4 WTA, semifinalistă anul trecut) şi Viktoria Azarenka (fostă N.1, acum 18 WTA) nu-şi vor putea apăra deci şansele la Londra. Decizia excluderii jucătorilor ruşi şi belaruşi ar putea fi revizuită dacă "circumstanţele se schimbă radical până în iunie", precizează comunicatul citat.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
ACUM 10 ORE
CITEȘTE ȘI:

ATP nu e de acord cu decizia organizatorilor de la Wimbledon de a interzice participarea rușilor și bielorușilor

ATP a luat imediat atitudine și a oferit o replică la anunțul organizatorilor. Din cele anunțate de Asociația Tenismenilor Profesioniști, se pare că decizia organizatorilor Wimbledon a fost unilaterală. Oficialii ATP resping această decizie și anunță că hotărârea englezilor va fi analizată și chiar pedepsită, pentru că încalcă acordul ATP cu Wimbledon.
"Credem că decizia unilaterală de astăzi a Wimbledon și a LTA de a exclude jucătorii din Rusia și Belarus de la ediția din acest an este nedreaptă și are potențialul de a crea un precedent periculos pentru joc. Discriminarea bazată pe naționalitate constituie, de asemenea, o încălcare a acordului nostru cu Wimbledon, care prevede că intrarea jucătorilor se bazează exclusiv pe clasamentele ATP. Orice curs de acțiune ca răspuns la această decizie va fi acum evaluat...", se arată în comunicatul ATP.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37