Chiar dacă România nu participă la prima ediție a ATP Cup, imnul țării noastre a răsunat pe arena Ken Rosewall din Sydney, acolo unde s-a disputat întâlnirea dintre Belgia și Moldova. Organizatorii ATP Cup au confundat imnul Moldovei cu cel al României, înaintea meciului dintre moldoveanul Alexander Cozbinov şi belgianul Steve Darcis.
"La începutul meciului dintre Moldova şi Belgia, am difuzat imnul greşit pentru Moldova. Ne pare rău şi ne cerem scuze echipei Moldovei”, au anunţat oficialii ATP printr-un mesaj publicat pe contul oficial al turneului pe Twitter. Criticile au fost dure pe rețelele de socializare, însă Cozbinov a tratat acest subiect cu mult calm.
ATP Cup
Rafael Nadal: "Oamenii din anumite țări pur și simplu nu înțeleg tenisul"
12/01/2020 LA 14:44

Reacția lui Cozbinov după eroarea australienilor

Jucătorul moldovean în vârstă de 24 de ani a fost destul de calm și chiar a oferit o explicație pentru greșeala organizatorilor australieni: "Nu este o mare problemă că au greşit imnul. Moldova şi România au acelaşi drapel şi probabil de aici greşeala. Sper ca data viitoare să fie cel corect", a declarat Cozbinov la conferința de presă de după meci.
România nu participă la ediţia inaugurală a ATP Cup dar Republica Moldova e reprezentată şi se află în grupă cu Marea Britanie, Belgia şi Bulgaria. Moldova este una dintre ultimele echipe calificate la ediția inaugurală a ATP Cup și îi are în componența echipei pe Radu Albot (nr. 46 ATP) și Alex Cozbinov (818 ATP).
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
ATP Cup
Rezumate Bautista Agut - Lajovic
12/01/2020 LA 10:25
ATP Cup
Serbia învinge Spania la dublu și câștigă prima ediție a ATP Cup! Djokovic, evoluții de excepție
11/01/2020 LA 15:24