Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tenis ATP Cup | Spania și Argentina au debutat cu victorii clare la Sydney

Andrei Nicolae

Actualizat 01/01/2022 la 13:18 GMT+2

Spania și Argentina și-au trecut în cont primele victorii în faza grupelor la ATP Cup, după 3-0 cu Chile, respectiv Georgia. Pablo Carreno Busta, Roberto Bautista, Diego Schwartzman și Federico Delbonis sunt oamenii cu care cele două echipe de top au intrat în competiție la simplu.

Pablo Carreno Busta of Spain plays a forehand in his Group B singles match against Michail Pervolarakis of Greece during day four of the 2021 ATP Cup at John Cain Arena on February 05, 2021 in Melbourne, Australia. (Photo by Daniel Pockett/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Sezonul de tenis a început în prima zi a anului la Antipozi, cu ATP Cup, o competiție pe echipe, la start fiind 16 participante. Întrcerea are loc în perioada 1-9 ianuarie, la Sydney. Rusia este deținătoarea en-titre.
Cele 16 reprezentative sunt împărțite în patru grupe, astfel:
  • Grupa A: Spania, Serbia, Norvegia, Chile
  • Grupa B: Rusia, Italia, Franța, Australia
  • Grupa C: Germania, Canada, Marea Britanie, SUA
  • Grupa D: Argentina, Grecia, Polonia, Georgia.

Spania și Argentina au făcut spectacol în prima zi la ATP Cup

În prima zi s-au jucat meciuri din cadrul Grupelor A și D, astfel căSpania și Argentina au fost primele favorite care au intrat în competiție. Ambele au obținut victorii cât se poate de clare.
Spania nu se bazează pe Rafa Nadal la ATP Cup, dar a intrat în luptăla simplu cu alți doi jucători de Top, Pablo Carreno Busta și Roberto Bautista, care nu le-au oferit prea multe speranțe adversarilor din Chile. Și ambii s-au impus în minimum de seturi.
Bautista a impresionat împotriva lui Cristian Garin, pe care l-a învins cu 6-0, 6-3. Carreno Busta l-a întrecut pe Alejandro Tabilo (6-4, 7-6). Spania a cțâștigat și partida de dublu, astfel că a încheiat cu 3-0.
Diego Schwartzman
Argentina a deschis ATP Cup cu o confruntare împotriva Georgiei. Diego Schwartzman a obținut primul său mare succes al sezonului contra imprevizibilului Nikoloz Basilashvili: 6-1, 6-2. Federico Delbonis l-a învins cu același scor pe necunoscutul Aleksandre Metreveli, 6-1, 6-2, locul 571 mondial la simplu. Tot cu 3-0 s-a impus și Argentina.

Stefanos Tsitsipas s-a retras înaintea partidei Grecia - Polonia

Stefanos Tsitsipas (4 ATP) nu a mai jucat contra polonezului Hubert Hurkacz, acuzând probleme la cotul drept, înaintea partiodei Grecia – Polonia. Grecul a purtat o pungă cu gheaţă înfăşurată în jurul cotului, dar în final a decis să se retragă. A fost înlocuit de Aristotelis Thanos.
"Recuperarea după operaţia mea la cot din noiembrie a decurs bine, dar retragerea de acum a fost ca o măsură de precauţie înaintea de Australian Open. Vom vedea cum va fi până atunci, o voi lua zi cu zi'', a spus Tsitsipas. Grecia a câștigat meciul de dublum dar Polonia s-a impus cu 2-1, în urma victoriilro aduse de Hubert Hurkacz și Kamil Majchrzak la simplu.
ATP Cup poate fi urmărit în fiecare zi pe Eurosport 2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo