Sezonul de tenis a început în prima zi a anului la Antipozi, cu ATP Cup, o competiție pe echipe, la start fiind 16 participante. Întrcerea are loc în perioada 1-9 ianuarie, la Sydney. Rusia este deținătoarea en-titre.
Cele 16 reprezentative sunt împărțite în patru grupe, astfel:
  • Grupa A: Spania, Serbia, Norvegia, Chile
  • Grupa B: Rusia, Italia, Franța, Australia
  • Grupa C: Germania, Canada, Marea Britanie, SUA
  • Grupa D: Argentina, Grecia, Polonia, Georgia.
ATP Cup
Marea Britanie păstrează şanse de calificare în semifinalele ATP Cup, după succesul dramatic cu SUA
06/01/2022 LA 11:55

Spania și Argentina au făcut spectacol în prima zi la ATP Cup

În prima zi s-au jucat meciuri din cadrul Grupelor A și D, astfel căSpania și Argentina au fost primele favorite care au intrat în competiție. Ambele au obținut victorii cât se poate de clare.
Spania nu se bazează pe Rafa Nadal la ATP Cup, dar a intrat în luptăla simplu cu alți doi jucători de Top, Pablo Carreno Busta și Roberto Bautista, care nu le-au oferit prea multe speranțe adversarilor din Chile. Și ambii s-au impus în minimum de seturi.
Bautista a impresionat împotriva lui Cristian Garin, pe care l-a învins cu 6-0, 6-3. Carreno Busta l-a întrecut pe Alejandro Tabilo (6-4, 7-6). Spania a cțâștigat și partida de dublu, astfel că a încheiat cu 3-0.
https://i.eurosport.com/2021/10/28/3244874.jpg
Argentina a deschis ATP Cup cu o confruntare împotriva Georgiei. Diego Schwartzman a obținut primul său mare succes al sezonului contra imprevizibilului Nikoloz Basilashvili: 6-1, 6-2. Federico Delbonis l-a învins cu același scor pe necunoscutul Aleksandre Metreveli, 6-1, 6-2, locul 571 mondial la simplu. Tot cu 3-0 s-a impus și Argentina.

Stefanos Tsitsipas s-a retras înaintea partidei Grecia - Polonia

Stefanos Tsitsipas (4 ATP) nu a mai jucat contra polonezului Hubert Hurkacz, acuzând probleme la cotul drept, înaintea partiodei Grecia – Polonia. Grecul a purtat o pungă cu gheaţă înfăşurată în jurul cotului, dar în final a decis să se retragă. A fost înlocuit de Aristotelis Thanos.
"Recuperarea după operaţia mea la cot din noiembrie a decurs bine, dar retragerea de acum a fost ca o măsură de precauţie înaintea de Australian Open. Vom vedea cum va fi până atunci, o voi lua zi cu zi'', a spus Tsitsipas. Grecia a câștigat meciul de dublum dar Polonia s-a impus cu 2-1, în urma victoriilro aduse de Hubert Hurkacz și Kamil Majchrzak la simplu.
ATP Cup poate fi urmărit în fiecare zi pe Eurosport 2.
ATP Cup
Rusia, în semifinalele ATP Cup, după o victorie dramatică împotriva Italiei
06/01/2022 LA 09:11
ATP Cup
Pablo Carreno Busta, punctul zilei la ATP Cup
05/01/2022 LA 14:53