Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roger Federer revine cu victorie pe iarbă, la 701 zile distanță de Wimbledon 2019. Elvețianul e în optimi la Halle

Irina Aldea

Actualizat 14/06/2021 la 17:50 GMT+3

Roger Federer a revenit cu victorie pe suprafața lui preferată, iarba, la turneul de 500 de puncte de la Halle. Elvețianul a trecut în primul tur de sportivul din Belarus, Ilya Ivashka.

Roger Federer durante la disputa de su primer partido en el ATP 500 de Halle

Credit imagine: Getty Images

Roger Federer, favorit numărul 5 la turneul de la Halle, de 10 ori campion aici, s-a calificat în optimile de finală la ediția din acest an, după ce a trecut de sportivul din Belarus, Ilya Ivashka (venit din calificări), în turul inaugural, cu scorul de 7-6 (4), 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră și 36 de minute de joc.
Pentru un loc în sferturile de finală, Federer va trebui să treacă de învingătorul partidei dintre Felix Auger-Aliassime și Hubert Hurkacz. Favorit principal la turneul de la Halle este Daniil Medvedev, care-l va întâlni pe germanul Struff în turul inaugural.

Roger Federer, revenire cu succes pe suprafața preferată

Ultimul meci pe care Federer l-a jucat pe iarbă a fost finala din 2019 de la Wimbledon, pe care a pierdut-o dramatic în fața lui Novak Djokovic.
Turneul de la Halle se vede în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
"Nu am mai jucat de doi ani pe iarbă: am facut-o pe hard și zgură. Sunt foarte fericit să fiu inapoi, iar atunci cand câștigi este și mai frumos. Nu putem să comparăm jocul pe iarbă cu cel de pe zgură, aici serviciul contează foarte mult. A fost foarte dificil primul set, am avut de anulat două mingi de break. Am fost puțin emoționat, dar sunt bucuros că am trecut cu bine peste primul meci. Încerc să fiu cat mai bine pregătit fizic, trebuie să iau deciziile cele mai bune", a spus Roger Federer la interviul de după meci.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo