Roger Federer, favorit numărul 5 la turneul de la Halle, de 10 ori campion aici, s-a calificat în optimile de finală la ediția din acest an, după ce a trecut de sportivul din Belarus, Ilya Ivashka (venit din calificări), în turul inaugural, cu scorul de 7-6 (4), 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră și 36 de minute de joc.
Pentru un loc în sferturile de finală, Federer va trebui să treacă de învingătorul partidei dintre Felix Auger-Aliassime și Hubert Hurkacz. Favorit principal la turneul de la Halle este Daniil Medvedev, care-l va întâlni pe germanul Struff în turul inaugural.
Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
22/09/2021 LA 15:09

Roger Federer, revenire cu succes pe suprafața preferată

Ultimul meci pe care Federer l-a jucat pe iarbă a fost finala din 2019 de la Wimbledon, pe care a pierdut-o dramatic în fața lui Novak Djokovic.
Turneul de la Halle se vede în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
"Nu am mai jucat de doi ani pe iarbă: am facut-o pe hard și zgură. Sunt foarte fericit să fiu inapoi, iar atunci cand câștigi este și mai frumos. Nu putem să comparăm jocul pe iarbă cu cel de pe zgură, aici serviciul contează foarte mult. A fost foarte dificil primul set, am avut de anulat două mingi de break. Am fost puțin emoționat, dar sunt bucuros că am trecut cu bine peste primul meci. Încerc să fiu cat mai bine pregătit fizic, trebuie să iau deciziile cele mai bune", a spus Roger Federer la interviul de după meci.
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58
Tenis
Roger Federer, nerăbdător să revină în competiții! Ce spune despre parcursul lui Djokovic din 2021
20/09/2021 LA 14:17