Nadal a suferit o accidentare înainte de Australian Open, la începutul acestui an și, chiar dacă a reușit să avanseze până în sferturi la primul Grand Slam al anului, a declarat că a suferit pe tot parcursul turneului.
Cu toate acestea, în timp ce se pregătește să joace primul său meci de când a pierdut în fața lui Stefanos Tsitsipas în sferturile de finală de la Melbourne, el spune că se simte din nou bine din punct de vedere fizic.
"Da, a fost o perioadă grea înainte de Australian Open, a trebuit să găsesc soluții în fiecare zi pentru a încerca să joc turneul. În cele din urmă am făcut-o, nu a fost un rezultat prost, dar nu a fost la fel de bun pe cât mi-aș fi dorit.
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58
M-am simțit foarte pregătit pentru Melbourne, dar după problema de la spate, apărută cu 20 de zile înainte de începerea turneului, am pierdut puțin din sentimentele pozitive.Apoi a durat ceva timp să mă întorc pe teren, a trebuit să fac un tratament acasă, au trecut câteva săptămâni până să mă antrenez din nou în mod corect.
Dar sunt destul de fericit acum, în ultima lună m-am antrenat bine. Am putut să lucrez cât am vrut. Așa că sunt fericit că am ajuns aici.", a declarat Nadal, citat de tennishead.com.

ATP Monte Carlo | Rafael Nadal: "Monte Carlo face parte și din istoria mea personală."

Mastersul de la Monte Carlo este unul dintre turneele preferate ale lui Nadal. Ibericul a cucerit de 11 ori trofeul în Principat, a mai pierdut o finală și are 76 de meciuri câștigate, recorduri absolute în istoria turneului. De asemenea, între 2005 și 2012, Rafa a câștigat de 8 ori consecutiv, adunând 40 de victorii la rând, niciun alt jucător din lume neavând o asemenea performanță la acest turneu.
Înainte de startul turneului, Nadal a admis că Monte Carlo este un loc special pentru el și s-a declarat foarte fericit că va reveni pe teren: "Sunt fericit că m-am întors în circuit și mă bucur că o fac aici, în acest loc uimitor. Monte Carlo face parte și din istoria mea personală. Așa că da, sunt foarte încântat să mă întorc, bucurându-mă de primele două zile aici și de condițiile bune pentru a juca tenis."
Nadal va juca direct în turul secund la Monte Carlo cu învingătorul partidei dintre Federico Delbonis (87 ATP) și Adrian Mannarino (34 ATP).
După ce ieri ploaia a întrerupt meciurile din turul 1, ATP Monte Carlo continuă astăzi, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, cu începe de la ora 12:00.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
20/09/2021 LA 08:24
Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
18/09/2021 LA 06:39