Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal, campion la Roma pentru a 10-a oară, după o finală epică cu Novak Djokovic

Irina Aldea

Actualizat 16/05/2021 la 21:03 GMT+3

Rafael Nadal s-a impus în 3 seturi contra lui Novak Djokovic în finala Mastersului de la Roma, scor 7-5, 1-6, 6-3.

Rafael Nadal (ATP Masters 1000 Roma 2021)

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Rafael Nadal s-a impus cu 6-3 în setul al 3-lea și e campion pentru a 10-a oară la Roma
Setul decisiv al finalei de la Foro Italico a început echilibrat, fiecare jucător câștigând pe propriul serviciu până la scorul de 3-2 pentru Nadal. Acolo, ibericul a reușit un game de retur de excepție și a făcut break-ul, iar apoi s-a distanțat la 5-2.
Sârbul a salvat o minge de meci în game-ul următor și a făcut 5-3, dar apoi Nadal și-a făcut serviciul și s-a impus cu 6-3 în decisiv.
Așadar, Nadal câștigă pentru a 10 oară la Roma, "Matadorul" având acum în palmares cel puțin 10 titluri la 4 dintre cele 5 turnee importante care se joacă pe zgură în fiecare an: 13 la Roland Garros, 12 la Barcelona, 11 la Monte Carlo și 10 la Roma.
UPDATE / Novak Djokovic a câștigat setul secund cu 6-1! Avem decisiv
Novak Djokovic și-a ridicat nivelul în setul 2, pe care și l-a adjudecat cu 6-1, trimițând finala în set decisiv.
Două dintre cele 5 finale jucate de cei doi jucători până acum la Foro Italico s-au terminat în 3 seturi, fiecare câștigând câte o dată în astfel de condiții. Djokovic s-a impus în 2014 cu 4-6, 6-3, 6-3, în timp ce Nadal a câștigat finala din 2019 cu 6-0, 4-6, 6-1.
UPDATE / Rafael Nadal a câștigat primul set cu 7-5
Djokovic a început mai bine și a fost primul care a reușit break-ul (la scorul de 1-1), dar Nadal a replicat imediat și a egalat. Cei doi au mers apoi cu serviciul până la 5-5, scor la care Rafa a reușit să rupă echilibrul la prima oportunitate ivită, pentru ca apoi să închidă setul în favoarea sa, deși Djokovic a reușit să salveze prima minge de set a ibericului.
Un episod mai puțin fericit a avut loc la scorul de 3-3. Rafael Nadal a alergat după o scurtă a adversarului, dar a alunecat pe linie și a fost la un pas de accidentare. "Matadorul" s-a ridicat nevătămat, dar a avut o reacție extrem de nervoasă.
"E incredibil. Liniile ne vor omorî într-un final!", a fost replica ibericului.
Știrea inițială
Dacă Rafael Nadal a avut o misiune ușoară ieri, spaniolul trecând de Reilly Opelka într-o oră și 32 de minute de joc (6-4, 6-4), Novak Djokovic a disputat ieri la Roma două partide extrem de disputate cu Stefanos Tsitsipas (4-6, 7-5, 7-5) și Lorenzo Sonego (6-3, 6-7, 6-2), petrecând pe teren nu mai puțin de patru ore și 55 de minute de joc.
Astfel, vom avea la Foro Italico finala mult visată: Rafael Nadal – Novak Djokovic, episodul cu numărul 57. Organizatorii turneului Masters 1000 din capitala Italiei, alături de fanii sportului alb, se așteaptă la un duel de cinci stele, motiv pentru care duelul celor doi granzi de azi a fost denumit "Bătălia gladiatorilor".

Rafael Nadal – Novak Djokovic, finala de la Roma 2021, în direct pe Eurosport

Rafael Nadal și Novak Djokovic s-au întâlnit până acum în circuitul mondial de tenis de 56 de ori, sârbul conducând cu 29-27 în confruntările directe. Ultima oară, cei doi s-au întâlnit în finala de la Roland Garros (Rafa a obținut atunci titlul cu numărul 13 la Grand Slam-ul parizian, scor 6-0, 6-2, 7-5).
Cine câștigă finala de la Roma?
Pe zgură, Nadal conduce la întâlnirile direct cu scorul de 18-7, iar pe zgura de la Roma cu 5-3 (3-2 în finale). În plus, în privința finalelor la Foro Italico, Nadal a ajuns în 12, în timp ce Nole în 11 finale. Totuși, la capitolul întâlnirilor direct în finale la orice turneu din circuit, sârbul conduce cu 15-12. În privința titlurilor cucerite în capitala Italiei, Rafa este lider incontestabil, cu 9 reușite, iar pe locul secund se află chiar Djokovic, cu 5 reușite.
Pentru o perspectivă și mai complexă, întâlnirea de azi este cel de-al 147-lea duel al membrilor The Big Three. Djokovic și Nadal s-au întâlnit de cele mai multe ori în Era Open, construind o rivalitate care va rămâne fără doar și poate în istorie. Marea finală de azi e programată pe Campo Centrale de la ora 18.00, ora României, și va fi transmisă în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo