Alexander Zverev a fost eroul negativ al lunii februarie în sportul mondial, după ce a lovit cu furie scaunul arbitrului, într-un meci de dublu de la Acapulco. Germanul a fost exclus din competiţia de simplu (la dublu, unde a avut ieşirea necontrolată, tocmai fusese eliminat), pentru ca apoi ATP să îi dea două amenzi: 40.000 de dolari pentru comportamentul său, la care s-au adăugat cei 31.570 de dolari aferenţi premiilor de la simplu şi dublu.
ATP a rămas să se pronunţe în perioada următoare în legătură cu suspendarea numărului 3 mondial, iar decizia finală a venit în noaptea de luni spre marţi. Astfel, campionul olimpic s-a ales cu o suspendare de 8 săptămâni din circuit + o amendă suplimentară de 25.000 de dolari. Doar că aceste sancţiuni nu se vor aplica încă, Zverev urmând să fie într-o perioadă de probaţiune de un an (până pe 22 februarie 2023). Dacă nu va recidiva în următoarele 365 de zile, neamţului i se vor prescrie aceste sancţiuni, urmând a rămâne doar cu amenzile în bani deja plătite.
Roland Garros
Azi începe Roland Garros 2022. Ce putem vedea în prima zi de la Grand Slamul parizian
ACUM 15 ORE
Ca atare, Zverev a scăpat pentru moment de suspendare, o decizie extrem de controversată luată de ATP, având în vedere faptele lui. Probabil la hotărâre a contribuit şi atitudinea germanului de după incident, acesta cerându-şi public scuze pentru momentul de blackout avut.
În consecinţă, numărul 3 mondial va putea fi la startul Indian Wells, turneu transmis în direct de Eurosport, în perioada 10-20 martie.
CITEŞTE ŞI:
SIMONA HALEP ŞI SORANA CÎRSTEA, PE ACELAŞI SFERT LA INDIAN WELLS 2022. TABLOU GREU PENTRU ROMÂNCE

Serena Williams, critici la adresa lui Alexander Zverev

Serena Williams a oferit de curând un interviu pentru jurnalista Christiane Amanpour de la CNN în care a vorbit despre ieșirea nervoasă a lui Alexander Zverev la turneul de la Acapulco.
"Există fără îndoială un dublu standart. Eu dacă aș fi făcut ce a făcut el la Acapulco aș fi la închisoare acum. Literlamente, fără nicio glumă", a spus Serena Williams în interviul acordat celor de la CNN.
Mats Wilander, expertul Eurosport, a avut cuvinte dure la adresa lui Alexander Zverev și a precizat că nu este corect ca germanul să revină pe terenul de tenis atât de repede după acea ieșire nervoasă. "Dacă un jucător își rupe racheta pe scaunul arbitrului și este literalmente la câțiva centimetri de a lovi piciorul arbitrului, nu ar trebui să i se permită să revină pe un teren de tenis până când nu a trecut printr-un fel de proces de reabilitare", a declarat Wilander pentru Eurosport.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13