Alexander Zverev a oferit prima reacție după descalificarea de la Acapulco. Numărul 3 ATP a disputat o partidă de dublu alături de Marcelo Melo, pe care a pierdut-o contra perechii Glasspool/Heliovaara, scor 2-6, 6-2, 6-10. Zverev a fost nemulțumit de o decizie a arbitrului, l-a insultat, iar după partidă a lovit scaunul acestuia de trei ori.

Imagini şocante la Acapulco:Zverev şi-a ieşit din minţi şi a lovit în mod repetat scaunul arbitrului

Pe instagram, jucătorul german a ținut să își ceară scuze pentru comportamentul său, susținând că este dezamăgit de modul în care a reacționat și că nu are scuze:
Abierto Mexicano Telcel
Millman, victima propriei neatenții! S-a lovit cu mingea în ochi și a fost nevoit să abandoneze
23/02/2022 LA 15:30
"Este dificil să pun în cuvinte cât de mult regret comportamentul din timpul și de la finalul meciului de dublu de ieri. Mi-am cerut scuze în privat arbitrului de scaun, deoarece reacția mea la adresa sa a fost de neacceptat și sunt dezamăgit de mine.
Nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru și nu am scuză. Aș vrea să îmi cer scuze și fanilor mei, turneului și sportului pe care îl iubesc. Așa cum știți, las totul pe teren. Ieri am lăsat prea multe. Zilele următoare voi reflecta asupra acțiunilor mele și a modului prin care mă voi asigura că acest lucru nu se va mai repeta. Îmi cer scuze că v-am dezamăgit", a scris Zverev pe Instagram.
Citește și:

Zverev riscă cea mai mare amendă din istoria tenisului

În urma acestui eveniment, ATP a anunțat că Alexander Zverev a fost descalificat și din proba de simplu a turneului de la Acapulco: "Din cauza comportamentului său antisportiv, la finele meciului de dublu de marţi seara, Alexander Zverev a fost exclus de la turneul de la Acapulco", au anunţat organizatorii. El ar fi trebuit să joace în turul al doilea pe tabloul de simplu împotriva compatriotului Peter Gojowczyk, care s-a calificat automat în sferturile de finală.
Potrivit regulamentului ATP, Alexander Zverev poate fi sancționat cu o amendă de până la 250.000 de dolari, ceea ce ar fi cea mai mare amendă din istoria tenisului.
Mai mult de atât, cea mai mare problemă a lui Zverev în acest moment este legată de o eventuală suspendare. Nu ar fi de mirare dacă ATP îl va suspenda pe jucătorul german, care are un istoric în ceea ce privește ieșirile necontrolate pe terenul de tenis.
Roland Garros
Halep a defilat în primul tur la Roland Garros, după ce a ajuns în top! Statistica e elocventă
ACUM 8 MINUTE
Roland-Garros
Roland-Garros 2022 : Top 5 puncte din ziua a doua
ACUM O ORĂ