În mod total neașteptat, Novak Djokovic nu a avut nicio șansă azi în fața italianului de 25 de ani de pe locul 42 ATP, Lorenzo Sonego. Acesta din urmă s-a impus în fața principalului favorit de la Viena la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc, scor 6-2, 6-1. În continuare, italianul se va duela cu învingătorul meciului dintre Grigor Dimitrov și Daniel Evans.Anterior, Sonego trecuse de Lajovic și Hurkacz, fără a ceda set.
Italianul se poate mândri cu mai mult decât că l-a învins pe cel mai bun jucător al lumii la ora actuală. El este primul lucky loser care se impune în fața lui Novak Djokovic. Sârbul nu mai cedase niciodată într-un meci cu un jucător care pierduse în calificări, dar fusese până la urmă acceptat pe tablou în urma retragerilor. Mai mult, este pentru prima dată când Nole câștigă atât de puține game-uri într-un meci. Este a doua înfrângere a sezonului pentru Djokovic, care a mai fost învins în finala de la Roland Garros de Rafael Nadal.

Novak Djokovic, discurs sincer după înfrângerea carierei

Tenis
Australienii nu sunt pregătiți "să-l sacrifice" pe Novak Djokovic! Decizia organizatorilor AO2022
IERI LA 11:10
"Da, faptul că ieri am primit confirmarea că voi încheia anul pe primul loc a avut azi un efect asupra mea. Am reușit ce mi-am propus când am venit aici, mi-am asigurat locul de lider mondial. Plec de aici împăcat cu ce am făcut, privesc deja spre următorul capitol al carierei mele. Sunt sănătos și vreau să închei sezonul în forță la Londra. Nu sunt mâhnit de ceea ce s-a întâmplat, mi-am îndeplinit misiunea", a spus Nole la conferința de presă.
În urma victoriei din optimile de finală de la Viena, Novak Djokovic este sigur că va termina anul pe primul loc în clasamentul mondial şi va egala astfel recordul deţinut de americanul Pete Sampras, care a fost lider mondial la final de an de şase ori (între 1993 şi 1998). Sârbul de 33 de ani a terminat pe primul loc în ierarhia mondială anii 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Rivalii săi Rafael Nadal şi Roger Federer au reuşit această performanţă de cinci ori fiecare.
Pe lângă această performanță încredibilă, Novak Djokovic a devenit cel mai vârstnic lider mondial care încheie un sezon competițional pe locul 1 ATP, la 33 de ani și șase luni. Înainte, recordul era deținut de Rafael Nadal, care încheiase un sezon pe locul 1 ATP pe când avea 33 de ani și cinci luni.
Tenis
Novak Djokovic nu poate participa nevaccinat la Australian Open! Mesaj fără echivoc din Melbourne
20/10/2021 LA 09:50
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
20/10/2021 LA 05:13