Novak Djokovic este acum sigur că va termina anul pe primul loc în clasamentul mondial şi va egala astfel recordul deţinut de americanul Pete Sampras, care a fost lider mondial la final de an de şase ori, după ce l-a învins pe croatul Borna Coric cu 7-6 (13/11), 6-3, miercuri, în optimile de finală de la Viena. În continuare, Djokovic se va duela în sferturi la turneul din Austria cu polonezul Hubert Hurkacz sau italianul Lorenzo Sonego.
Cu victoria de miercuri, Djokovic nu mai poate fi ajuns teoretic în fruntea clasamentului mondial de spaniolul Rafael Nadal, în afara faptului în care numărul doi ATP nu va cere un wildcard pentru turneul de la Sofia, programat între le 8 şi 14 noiembrie, adică imediat după turneul Masters 1.000 de la Paris-Bercy, la care campionul de la Roland Garros şi-a anunţat participarea. Oricum, acest scenariu este foarte puțin probabil, asta pentru că Nadal va dori să se pregătească exclusiv pentru Turneul Campionilor de la Londra, programat în perioada 15-22 noiembrie.

Novak Djokovic, cel mai vârstnic lider mondial care încheie sezonul pe locul 1 ATP

Tenis
Nadal, Djokovic și Murray, avertizați după retragerea lui Roger Federer: "Va fi efectul de domino!"
IERI LA 17:19
Dacă Nadal îşi va păstra programul anunţat sau dacă Djokovic câştigă titlul la Viena, sârbul va termina anul 2020 pe primul loc în lume pentru a şasea oară şi îl va egala pe Sampras (lider mondial între 1993 şi 1998): ''Sampras a fost idolul meu în adolescenţă şi ar fi fantastic că egalez recordul său de încheia anul ca lider mondial pentru a şasea oară'', a declarat Djokovic.
Sârbul de 33 de ani a terminat pe primul loc în ierarhia mondială anii 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Rivalii săi Rafael Nadal şi Roger Federer au reuşit această performanţă de cinci ori fiecare. Pe lângă această performanță încredibilă, Novak Djokovic a devenit cel mai vârstnic lider mondial care încheie un sezon competițional pe locul 1 ATP, la 33 de ani și șase luni. Înainte, recordul era deținut de Rafael Nadal, care încheiase un sezon pe locul 1 ATP pe când avea 33 de ani și cinci luni.
Novak Djokovic, câştigător a 17 titluri de Grand Slam, ţinteşte şi recordul deţinut de Federer de număr de săptămâni petrecute pe primul loc mondial, 310. Sârbul a început luni a 292-a săptămână a sa în vârful ierarhiei mondiale.
Tenis
Badosa, criticată vehement în Spania, după ce a răspuns la întrebarea "Cu cine ai juca dublu mixt?"
IERI LA 16:32
Tenis
Novak Djokovic i-a cucerit pe israelieni! Sârbul a jucat tenis în scaun cu rotile la Tel Aviv
IERI LA 15:56