Născută în San Francisco, California, CiCi Bellis are în prezent 20 de ani și multă experiență cu accidentările în circuitul feminin de tenis. Dacă în 2016 și 2017 era privită drept una dintre marile speranțe din nou val feminin, 2018 a fost sezonul în care numele ei a dispărut aproape total din peisaj.
În 2016, Bellis debuta în Top 100 WTA și bifa cel mai bun rezultat al ei la un turneu de Grand Slam, tur trei la US Open (venită din calificări). În 2017, sportiva din Statele Unite ale Americii a umit întreaga lume a sportului alb cu jocul și rezultatele pe care le obținea – a pătruns în Top 50 WTA pentru prima dată, terminând acel sezon pe locul 47, a înregistrat prima victorie în fața unei jucătoare din Top 10 WTA – Agnieszka Radwanska la Dubai și a primit premiul pentru revelația anului 2017.

CiCi Bellis, urmărită de ghinion

Australian Open
Mesajul Sofiei Kenin, în plină pandemie: "Ne vom vedea la meciuri, în timp ce mă susțineți"
27/03/2020 LA 07:52
2018 a luat o cu totul altă turnură pentru sportiva din Statele Unite ale Americii. A ajuns până în sferturi la turneul de la Doha, fiind acolo învinsă de Simona Halep, iar apoi au apărut problemele. Nu a mai jucat după turneul de la Miami și a suferit patru intervenții chirurgicale în iunie, septembrie, noiembrie și martie 2019 la mâna dreaptă și cot. Mai mult, în luna octombrie 2018, un doctor i-a spus tinerei americance că nu va mai putea să joace tenis niciodată. În prezent, ea ocupă locul 600 WTA, însă în trecut a atins cea mai bună poziție în ierarhia mondială pe 14 august 2017, locul 35 WTA.
Ea a început anul 2020 la turneul de la Auckland, dar a fost acolo învinsă în primul meci de către Pegula. Mai apoi, Bellis a jucat la Hobart și a reușit să bifeze prima victorie, la Bouzkova. La Australian Open, CiCi Bellis s-a calificat deja în turul al treilea, după ce le-a învins pe Tatjana Maria și Karolina Muchova fără a ceda set. De altfel, CiCi Bellis o poate întâlni pe Simona în optimile de finală dacă ambele își câștigă meciurile din fazele precedente.

CiCi Bellis, despre povestea ei

“Să fiu capabilă să concurez din nou este fără îndoială unul dintre cele mai bune momente ale mele din ultimii ani. Sunt încântată de fiecare meci, până și antrenamentele mă încântă atât de mult. E atât de distractiv că pot face asta din nou. Cred că sunt mult mai matură acum pe teren și simt că jocul meu s-a schimbat în mai multe moduri în bine. Desigur, am încredere în rezultatele de până acum, dar știu că sunt o cu totul altă persoană. Sunt extrem de fericită și binecuvântată că pot juca tenis din nou”, a spus CiCi Bellis pentru WTA.
https://i.eurosport.com/2020/01/23/2759519.jpg
În continuare, la primul turneu de Grand Slam al anului, sportiva din Statele Unite o va întâlni pe Elise Mertens.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Halep, amendată la Australian Open după o ieșire nervoasă. Suma plătită de Simona
05/02/2020 LA 07:42
Australian Open
Osaka a primit 3, Serena 4.5. Ce notă a primit Simona Halep după parcursul de la Australian Open
05/02/2020 LA 06:23