Iga Swiatek a început meciul în forță și părea că va obține o victorie categorică. Poloneza s-a distanțat la 3-0 în manșa inaugurală, dar Ferro a revenit și a egalat la 3. De acolo, Swiatek și-a ridicat ușor nivelul de joc, iar adversara ei din Franța și-a cedat serviciul la mare luptă în finalul setului inaugural. Swiatek a profitat și a încheiat manșa cu un game la 0 pe propriul serviciu.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Swiatek a început la fel de puternic și setul al doilea și a obținut break-ul încă din game-ul inaugural. Ferro a fost agresivă și a încercat să lovească decisiv, însă franțuzoiaca a riscat și a greșit prea mult pentru a-i putea pune probleme serioase polonezei. Astfel, Iga Swiatek se califică în optimile de finală, scor 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 25 de minute de joc.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Simona Halep s-a calificat și ea azi pentru a șasea oară în carieră în optimile de finală de la Australian Open după un meci pe care l-a câștigat datorită deplasării excelente, a inspirației la retur, dar și a serviciului atunci când a avut nevoie de variație. A doua jucătoare a lumii a trecut de Veronika Kudermetova, scor 6-1, 6-3, după o partidă care a durat o oră și 19 minute de joc.

Australian Open 2021 | Simona Halep – Iga Swiatek, în optimile de finală de la Melbourne

Simona Halep s-a întâlnit cu Iga Swiatek doar în cadrul turneelor de Grand Slam, de două ori la Roland Garros, iar acum va avea șansa să se dueleze și pe suprafață dură. Rezumându-ne doar la duelurile de pe zgură, cele două sportive se află la egalitate, 1-1, însă ambele s-au impus în mod categoric. Campioana noastră a câștigat partida din optimi de la Roland Garros 2019, cedând un singur game. Un an mai târziu, în aceeași fază, Swiatek se impunea clar, scor 6-1, 6-2.
Pentru Simona, care era marea favorită la câștigarea turneului de la Roland Garros, înfrângerea încasată la Paris, în fața Igăi Swiatek, a fos tun real șoc. Acum, campioana noastră are ocazia revanșei. Partida din optimile de finală se va disputa duminică la Melbourne, la o oră pe care organizatorii o vor anunța mâine de dimineață. Meciul va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Iga Swiatek a surprins pe toată lumea în 2022. Dezvăluirea antrenorului polonezei: "Nu mă așteptam!"
30/11/2022 LA 12:40
Tenis
Dominația Igăi Swiatek, valabilă doar un sezon? Fostul antrenor al Emmei Răducanu s-a convins
28/11/2022 LA 11:32