Marea întrebare înainte de meciul cu Veronika Kudermetova era în ce condiție fizică se află Simona după un început de an cu totul diferit în ceea ce privește pregătirea înainte de un turneu de Grand Slam dar mai ales după un meci lung și dificil în runda a doua.
Campioana de la Wimbledon s-a simțit însă în largul său în începutul partidei din runda a treia jucată pe Rod Laver Arena și a cedat un singur game din primele cinci, preluând autoritar conducerea cu 4-1. Simona a profitat și de greșelile adversarei și a avut și puțin noroc, însă per total jocul româncei a fost unul bun și agresiv, care nu a lăsat loc de interpretări.
Meciul a continuat în aceeași direcție: Simona nu a forțat dar și-a făcut jocul, în timp ce Kudermetova a continuat să facă mult prea multe erori neforțate. Rusoaica a rămas cu un singur game luat în primul set, pierzând cu 1-6.
Australian Open
Simona Halep, inclusă în TOP 5 cele mai spectaculoase momente de la Australian Open 2021
25/02/2021 LA 12:39

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 6-3

Situația în setul al doilea nu putea fi însă mai diferită. Chiar dacă a fost pusă în dificultate de Halep în câteva rânduri, Kudermetova a început bine și a reușit două break-uri pentru a prelua conducerea cu 3-2.
A urmat apoi un al șaselea game extrem de echilibrat câștigat însă de Simona. Ulterior, erorile au trădat-o din nou pe Kudermetova iar Halep a preluat conducerea și în setul secund cu 4-3, reușind astfel să treacă peste un moment dificil.
În cele din urmă Simona a reușit break-ul și s-a calificat în optimile de finală ale Australian Open.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Australian Open
Australian Open | Djokovic - Medvedev. Sârbul nu se teme de noua generație! Ce a spus despre rus
20/02/2021 LA 18:59
Australian Open
Australian Open | Medvedev s-a amuzat pe Twitter, după victoria cu Tsitsipas: "Să fim serioși!"
19/02/2021 LA 16:57