Novak Djokovic va lupta mâine cu Daniil Medvedev pentru cel de-al 9-lea său trofeu la Australian Open - record pentru turneul de la Antipozi.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Înaintea partidei de la Melbourne, Nole a fost întrebat despre jucătorii din noua generație, din care fac parte Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, precum și Medvedev, adversarul său de mâine.
Australian Open
Simona Halep, inclusă în TOP 5 cele mai spectaculoase momente de la Australian Open 2021
25/02/2021 LA 12:39

Australian Open | Novak Djokovic - Daniil Medvedev. Sârbul nu se teme de noua generație

Sârbul a dat dovadă de multă siguranță de sine și a declarat că nu se teme că "noua generație l-ar putea detrona" în circuitul ATP.
El consideră că tinerii jucători "mai au de muncit" pentru a ajunge la nivelul trio-ului legendar Djokovic - Nadal - Federer.
"Tot aud despre noua generație care vine și ne detronează, dar adevărul e că acest lucru nu prea se întâmplă. Cu tot respectul, aceștia mai au de muncit.
Putem vorbi mult și bine despre noua generație, dar eu le transmit că nu am de gând să le predau totul pe tavă. Vor fi nevoiți să tragă din greu pentru asta", a declarat Novak Djokovic.

Australian Open | Novak Djokovic - Daniil Medvedev. Cum l-a caracterizat Nole pe jucătorul rus

Djokovic a vorbit apoi și despre Medvedev, aflat la cea de-a doua finală de Grand Slam din carieră, după US Open 2019. Sârbul l-a caracterizat pe rus drept "un jucător foarte inteligent":
"L-am auzit pe Jim Courier spunând că Medvedev este ca un mare maestru de șah pentru că se poziționează tactic pe teren. Este adevărat, e un jucător foarte inteligent", a mai spus Nole.

Australian Open | Novak Djokovic – Daniil Medvedev, marea finală masculină

Novak Djokovic și Daniil Medvedev se cunosc destul de bine. Cei doi au disputat împreună nu mai puțin de șapte partide, sârbul având cu doar o victorie mai mult decât adversarul său din Rusia, care ocupă deja locul 3 ATP în clasamentul live.
Cu o victorie duminică, în finală, Medvedev va ajunge chiar pe locul 2 în lume, ceea ce reprezintă fără doar și poate o miză suplimentară. În plus, rusul îl poate egala pe Nole la bilanțul întâlnirilor directe dacă se va impune în ultimul act.
Până acum, cei doi s-au întâlnit o singură dată într-un turneu major, chiar la Australian Open, în 2019. Nole câștiga în patru seturi. Ultima lor înfruntare, totuși, s-a încheiat cu victoria rusului, la Turneul Campionilor din 2020, scor 6-3, 6-3.
Ca să ajungă în ultimul act, Djokovic a trecut de Chardy, Tiafoe, Fritz, Raonic, Zverev și Karatsev, cedând cinci seturi. De partea cealaltă, Medvedev a cedat doar două seturi și a trecut de Pospisil, Carballes Baena, Krajinovic, McDonald, Rublev și Tsitsipas.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Australian Open
Australian Open | Medvedev s-a amuzat pe Twitter, după victoria cu Tsitsipas: "Să fim serioși!"
19/02/2021 LA 16:57
Australian Open
#MeciuriMemorabile | Nadal a plecat în mijlocul conferinței, după ce a fost eliminat de Tsitsipas!
17/02/2021 LA 15:42