Sorana Cîrstea (30 ani, 68 WTA) s-a calificat în turul trei la Australian Open după o luptă fantastică cu Petra Kvitova, finalistă în urmă cu doi ani la Melbourne. Românca s-a impus în primul set revenind de la 1-3, adjudecându-și cinci dintre următoarele șase game-uri disputate, dictând ritmul în schimburi de mingi prelungite și culegând roadele pentru felul în care a reușit să își alerge stânga-dreapta adversara. Sportiva din Cehia a comis dublă greșeală la mingea de set a româncei, însă a răspuns imediat prin creșterea calității returului. Kvitova a jucat perfect punctele importante în setul doi, fructificând trei din trei mingi de break pe serviciul româncei și câștigând fiecare break point pe care l-a înfruntat (6 din 6). Cîrstea s-a reinventat însă în decisiv, desprinzându-se prompt la 4-0 pe tabelă. Apoi, Sorana a pus capăt partidei cu un nou break, smuls după un game-maraton de nouă minute.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Per total, Sorana Cîrstea a reușit să fie jucătoarea mai stăpână pe situație în primul set și apoi în decisiv, acolo unde nu a mai comis decât cinci greșeli neforțate. De partea cealaltă, Kvitova a terminat meciul cu 44 UEs, numărul de lovituri câștigătoare nefiind nici măcar la jumătate (21).
Roland Garros
Sorana Cîrstea, după eșecul cu Sloane Stephens: "Data viitoare, când am 6-3, 2-0 trebuie să câștig"
25/05/2022 LA 18:26

Australian Open: prima reacție a Soranei Cîrstea după victoria în fața Petrei Kvitova

Este o jucătoare extraordinară (n.r. – Petra Kvitova), lovește incredibil mingea - foarte rapid și este extrem de puternică, are o experiență mare, am simțit că pot să o înving, știam că am șanse pentru că o mai învinsesem, iar acum sunt foarte fericită, cred că am făcut meciul perfect”, a declarat Sorana Cîrstea, la interviul de pe teren.
”Cred că ea a meritat setul secund, a lovit mai puternic și eu am avut destule nesincronizări inițial, nu am avut destulă încredere, dar apoi am căutat să lovesc mai aproape de linie și a mers. Acum, cea mai importantă este recuperarea mea după efortul de azi. Să joc două ore la peste 30 de grade, m-a obosit mai mult decât de obicei, dar cred că este impresionant să vin după 15 zile fără să lovesc o minge de tenis și să joc foarte bine, asta m-a surprins și pe mine”, a mai spus Cîrstea.
Tenis
Sorana Cîrstea, OUT în turul 2 la Roland Garros! Românca, eliminată de finalista din 2018, Stephens
25/05/2022 LA 15:44
Roland Garros
EXCLUSIV | Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre prezența lui Goran Ivanisevic la meciul ei cu Maria
22/05/2022 LA 13:04