Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open, ziua a 4-a. Nadal şi Medvedev, evoluţii impresionante. Campioana en-titre, OUT!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/02/2021 la 14:39 GMT+2

Australian Open, ziua a 4-a. LIVE BLOG: Tenisul spectacol de la primul turneu de Mare Șlem al anului revine în transmisiune directă pe Eurosport și Eurosport Player. Va fi cea mai caldă zi de la startul turneului: se pornesște de la 29 de grade, însă se va trece în curând peste pragul de 30 de grade.

Spain's Rafael Nadal reacts after a point against Serbia's Laslo Djere during their men's singles match on day two of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 9

Credit imagine: Getty Images

Primul turneu de Mare Șlem al anului programează ultimele dueluri din turul al doilea. Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Cori Gauff, Rafael Nadal și Daniil Medvedev revin pe teren, în lupta pentru turul al treilea. Totodată, Simona Halep, Horia Tecău, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu evoluează în primul tur al probelor de dublu, acolo unde Andreea Mitu și Raluca Olaru s-au calificat deja în turul doi la dublu.
Australian Open - UNIBET

Nadal şi Medvedev, la braţ în turul trei la Australian Open

Rafael Nadal a arătat impresionant în disputa cu Mmoh, în turul secund la Australian Open. Ibericul s-a impus după o oră şi 49 de minute cu 6-1, 6-4, 6-2.
În turul următor, învingătorul de la Melbourne 2009 va juca împotriva învingătorului din disputa Norrie - Safiullin. În acest moment, britanicul îl conduce pe rus cu 2-1 la seturi şi pare favorit să îl întâlnească pe numărul doi mondial.
Daniil Medvedev, capul de serie numărul 4, cel care e văzut de unii singurul capabil să îl oprească pe Djokovic la Australian Open 2021, s-a calificat în turul trei, după ce l-a învins pe Carballes Baena, scor 6-2, 7-5, 6-1. În turul următor, rusul îl va întâlni pe Filip Krajinovic, care a trecut de Andujar-Alba, scor 6-2, 5-7, 6-1, 6-4.

Nadal, trei aşi într-un game pentru a închide setul secund

Rafa a câştigat şi setul doi al disputei cu Mmoh, dar ultimul game a avut o istorie aparte. În tribune a fost o gălăgie incredibilă, motiv pentru care ibericul a fost nevoit să aştepte zeci de secunde pentru a servi. Nu s-a lăsat influenţat de atmosferă şi a servit trei aşi pentru a închide manşa a doua.

Nadal şi Medvedev merg "ceas" la Australian Open

Nadal şi Medvedev merg excelent în duelurile cu Mmoh, respectiv Carballes Baena. "Matadorul" s-a impus cu 6-1 în primul set al duelului cu sportivul din SUA, în timp ce rusul are 2-0 la seturi (6-2, 7-5) contra ibericului.
Alex De Minaur a reuşit un singur as în confruntarea cu Pablo Cuevas, dar s-a impus fără emoţii, scor 6-3, 6-3, 7-5. În turul următor, australianul va avea un meci extrem de interesant, în compania talentatului şi imprevizibilului Fabio Fognini.

Svitolina, impresionantă la Australian Open contra lui Cori Gauff

Elina Svitoliva s-a calificat în turul trei la Melbourne, după ce a trecut cu 6-4, 6-3 de Cori Gauff. În ciuda faptului că tânăra sportivă din SUA a avut foarte multe lovituri câştigătoare cu backhandul, ucraineanca nu a cedat vreun moment iniţiativa şi a obţinut un succes meritat. În turul următor, Elina se va confrunta cu Yulia Putintseva.

Fognini, în turul 3 după un meci maraton

După Tsitsipas - Kokkinakis, Australian Open ne-a mai oferit un meci de colecție azi. După peste 3 ore și 40 de minute, Fabio Fognini a trecut cu 4-6, 6-2, 2-6, 6-3, 7-6 (12) de compatriotul său Salvatore Caruso.
În turul următor, italianul va da piept cu învingătorul Cuevas - De Minaur. "Demonul" are în acest moment 2-0 la seturi în confruntarea cu sportivul din Uruguay.
Elina Svitolina a câștigat primul set, în direct pe Eurosport 1, al duelului cu adolescenta Cori Gauff, scor 6-4.

Stefanos Tsitsipas câştigă meciul turneului, la Australian Open

Stefanos Tsitsipas este în turul trei la Australian Open, după cea mai frumoasă partidă de până acum. Capul de serie numărul 6 a trecut cu 6-7(5), 6-4, 6-1, 6-7(5), 6-4 de favoritul gazdelor, Thanasi Kokkinakis.
Un talent uimitor, jucătorul de 24 de ani australian a lăsat accidentările în spate şi a reuşit o partidă magnifică. Totuşi, plusul de experienţă şi de valoare şi-a spus cuvântul, Tsitsipas triumfând.
În turul următor, grecul va da piept cu suedezul Ymer, care a ttrecut în patru seturi de marea speranţă a tenisului spaniol, Carlos Alcaraz.
Meci incredibil de fizic la Australian Open, acolo unde slovena Kaja Juvan a trecut de Mayar Sherif, scor 6-3, 6-7(2), 6-3. A fost al doilea cel mai lung meci de pe tabloul feminin în 2021, confruntarea terminându-se după două ore şi 39 de minute.
Radu Albot (Moldova) şi-a egalat cea mai bună performanţă într-un turneu de Grand Slam, după ce a trecut cu 6-2, 7-5, 7-6 (8) de australianul Christopher O'Connell. În turul trei, sportivul din ţara vecină îl va întâlni pe Casper Ruud, numărul 28 mondial.

Tsitsipas - Kokkinakis, în decisiv

Stefanos Tsitsipas şi Thanasi Kokkinakis oferă un spectacol incredibil. Favoritul 5 are o misiune teribil de grea în faţa jucătorului de la Antipozi. Partida e în decisiv, după 4 seturi care au durat peste 3 ore şi jumătate. Australianul a câştigat setul 1 şi 4 la tie-break, în timp ce grecul s-a impus la 4 şi la 1, în manşele doi şi trei.
Matteo Berrettini, locul 10 ATP, a servit 19 aşi pentru calificarea în turul 3 la Melbourne. Italianul a trecut cu 6-3, 6-2, 4-6, 6-3 de cehul Tomas Machac.
Mackenzie McDonald se califică în turul 3 la Australian Open, după ce reuşeşte surpriza. Sportivul american trece de Borna Coric, favorit 22, scor 6-4, 6-2, 4-6, 6-4. Parcursul său bun poate continua, în turul următor urmând a da piept cu Lloyd George Harris, din Africa de Sud.

Simona Halep a cerut intervenția medicului, la dublu

Simona Halep și Charlotte Kempenaers-Pocz, 16 ani, se opresc în primul tur în proba de dublu. Arina Rodionova şi Storm Sanders le-au învins, 6-4, 7-5, revenind de la 1-5 în setul al doilea.
Campioana noastră a acuzat probleme la brațul drept în primul set și a cerut intervenția fizioterapeutului. Din fericire, după câteva minute de masaj, constănțeanca a putut continua.
picture

Probleme pentru Halep la Australian Open. Românca a cerut intervenția medicului, la dublu

În proba de dublu, echipa australiană Belinda Woolcock / Olivia Gadecki a câștigat partida cu perechea Ankita Raina / Mihaela Buzărnescu (India/România) 6-3, 6-0.
Ymer, în premieră în turul trei într-un turneu de Mare Șlem
Suedezul Elias Ymer, 24 de ani, s-a calificat în premieră în turul trei la un turneu de Mare Șlem, învingându-l pe marele pariu al tenisului spaniol și al lui Juan Carlos Ferrero în mod special - Carlos Alcaraz (17 ani): 2-6, 6-4, 6-4, 7-6(5).
Deținătoarera titlului, eliminată în turul doi!
Kaia Kanepi reușește cea mai mare surpriză de până acum la Australian Open, învingând-o 6-3, 6-2 pe Sofia Kenin, în doar 64 de minute!
Deliciu pentru Feliciano Lopez
Spaniolul în vârstă de 39 de ani a reușit prima surpriză a zilei a patra la Australian Open, revenind superb după ce a fost condus cu 2-0 la seturi de al 31-lea favorit, Lorenzo Sonego. Lopez, care nu câștigase vreun meci anul trecut în turneele de Mare Șlem, s-a impus 5-7, 3-6, 6-3, 7-5, 6-4, urmând să îl înfrunte pentru un loc în săptămâna a doua pe Andrey Rublev (favorit 7).
Barty, victorie chinuită
Liderul mondial s-a calificat în turul trei, câștigând duelul sută la sută australian de pe Rod Laver Arena, cu Daria Gavrilova, 6-1, 7-6(7). Venită după un prim meci de doar 44 de minute, dublu 6-0 în fața unei adversare care nu s-a văzut pe teren, "Ash" s-a impus autoritar în primul set de joi, însă a suferit vizibil ca nivel de joc în al doilea, fiind frustrant de inconstantă. Barty a răsturnat scorul de la 0-2 la 5-2, însă deși a servit de două ori pentru victorie, s-a văzut ajunsă în tie-break, unde a fost nevoită să salveze două mingi de set.
Rublev, primul jucător calificat în turul 3 pe tabloul masculin în ziua a 4-a de Australian Open
Campion la ATP Cup cu echipa Rusiei, Andrey Rublev expediază 45 de lovituri câștigătoare și 17 ași pe lângă brazilianul Thiago Monteiro: 6-4, 6-4, 7-6(8). Rublev a rezistat în fața a patru mingi de set pe final de meci și se îndreaptă spre un duel cu învingătorul unui meci-maraton, dintre Feliciano Lopez și Lorenzo Sonego.
Bencic se descotorosește de Kuznetsova, după aproape trei ore de luptă
Favorita 11 supreviețuiește asaltului Svetlanei Kuznetsova! Două jucătoare venite din carantină strictă au oferit un spectacol superb pe Margaret Court Arena. Belinda Bencic, revenită în turneele de Mare Șlem după un an și o lună, s-a impus în fața rusoaicei, calificându-se în turul trei la Australian Open după o victorie cu 7-5, 2-6. 6-4.
15 minute de joc efectiv au cumulat ultimele trei game-uri, toate încheiate cu break: câștigătoare a două titluri de Mare Șlem, Kuznetsova a salvat trei mingi de meci la 3-5 în decisiv, când Bencic a servit pentru victorie, însă mai apoi a cedat din nou pe lansare: rusoaica și-a apărat o singură dată serviciul în setul trei.
Mertens, în turul trei
Favorită 18, Elise Mertens confirmă forma bună arătată la Gippsland Trophy, turneu la care a învins-o pe Svitolina și a câștigat și trofeul. Belgianca a câștigat la limită un prim set foarte disputat, în care nici ea, nici adversara sa Lin Zhu nu și-au mai putut ține serviciul de la 4-4. Mertens a salvat două mingi de set în tie-break, impunându-se abia după 18 puncte, cu 10-8. De acolo, partida a curs mult mai clar în favoarea ei, Mertens luând setul al doilea cu 6-1, securizându-și astfel victoria. Belgianca nu a pierdut niciodată în carieră mai devreme de turul trei la primul turneu de Mare Șlem al anului, având și o semifinală, în 2018. Duelul pentru optimi îl va purta cu Bencic sau Kuznetsova.
Revanșa Karolinei și duelul Karolinelor
Aflată la al doilea meci într-o săptămână la Melbourne împotriva americancei Danielle Collins, Karolina Pliskova și-a luat revanșa, 7-5, 6-2, într-o oră și 25 de minute, calificându-se în turul trei, acolo unde o va înfrunta pe tiza sa, Karolina Muchova, învingătoare în fața Monei Barthel.
Rogers, prima câștigătoare a zilei
Americanca Shelby Rogers este prima jucătoare care își câștigă biletul pentru turul al treilea în această a treia zi de Australian Open: 6-2, 6-3 în fața Olgăi Danilovic.
Simona Halep și partenera sa de doar 16 ani, Charlotte Kempenaers-Pocz, sunt așteptate să evolueze la dublu împotriva perechii Arina Rodionova / Storm Sanders (Australia), dincolo de ora 5:00
Horia Tecău și Marcelo Melo (România/Brazilia), capi de serie 7, înfruntă echipa sârbă formată din Dusan Lajovic / Filip Krajinovic, în al patrulea meci de pe terenul 7.
Pe terenul 12, perechea Ankita Raina / Mihaela Buzărnescu (India/România) înfruntă echipa australiană Belinda Woolcock /Olivia Gadecki, iar mai departe Irina Begu şi Nadia Podoroska (Argentina) le înfruntă pe Nina Stojanovic și Darija Jurak (Serbia/Croaţia).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo