Favorit numărul 6 pe tabloul de simplu masculin, Rafael Nadal s-a calificat în turul al treilea la Australian Open 2022 după ce l-a învins pe germanul Yannick Hanfmann, clasat pe 126 ATP, cu scorul de 6-2, 6-3, 6-4 la capătul unui meci care a durat două ore și 43 de minute de joc.
Chiar dacă i-a ținut piept în mod admirabil "Matadorului" în mai multe pasaje din meci, Hanfmann nu a reușit să reziste în punctele critice din meci, astfel că a cedat în minimum de seturi. În continuare, Rafa Nadal se va duela pentru un loc în optimi cu învingătorul meciului dintre Khachanov și Bonzi.
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
ACUM 3 ORE

Rafael Nadal merge în turul 3 la Australian Open 2022. Visul titlului major #21 continuă

În primul tur, Rafa s-a bucurat de un alt meci pe care l-a câștigat confortabil, în fața americanului Marcos Giron, cu scorul de 6-1, 6-4, 6-2. Rămâne de văzut cum va rezista ibericul din punct de vedere fizic până în fazele avansate ale turneului, având în vedere că a suferit destul de mult în ultimele luni.
Rafael Nadal a cucerit titlul de la Australian Open o singură dată, în 2009, însă speră ca la ediția de anul acesta să repete succesul de atunci și să-și treacă în palmares titlul major cu numărul 21, posibilă reușită care l-ar face cel mai titrat tenismen (ATP) din istorie.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Internazionali BNL d'Italia
Rafa Nadal, out de la Roma! Ibericul a pierdut cu Shapovalov, după ce a defilat în primul set
12/05/2022 LA 20:53