Rafael Nadal, favorit numărul 6 pe tabloul masculin, s-a calificat în turul al doilea la Australian Open 2022 după ce a trecut de americanul Marcos Giron, ocupant al locului 66 ATP, cu scorul de 6-1, 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc.
Pentru Rafa Nadal urmează duelul cu învingătorul meciului dintre Kokkinakis și Hanfmann, miercuri, la o oră pe care organizatorii turneului o vor comunica în cursul zilei de mâine. Pentru iberic, meciul de debut a fost foarte bun, de încredere, în fața unui adversar modest, fără o "armă letală" în fața unui campion ca Nadal.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
IERI LA 05:08

Rafael Nadal, în căutarea titlului major cu numărul 21 la Australian Open 2022

În absența celui mai titrat jucător din istoria Australian Open, Novak Djokovic, Rafael Nadal speră să profite de acest context și să-și treacă în palmares al 21-lea titlu major al carierei. Dacă se va impune la Melbourne anul acesta, Nadal va deveni cel mai titrat jucător din istorie (ATP).
Rafael Nadal are la Australian Open un singur titlu cucerit, în 2009. Pentru iberic, turneul de la Melbourne este cel mai slab al carierei, însă cu siguranță își dorește să-și îmbunătățească recordul aici și să-l câștige pe al doilea la mai bine de 10 ani diferență. Rămâne de văzut cum va rezista spaniolul din punct de vedere fizic în turneu, mai ales în fața adversarilor de calibru.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51