Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

VIDEO | Daniil Medvedev, după revenirea de senzație din sferturile Australian Open: "M-am întrebat ce ar face Djokovic"

Alex Masgras

Actualizat 26/01/2022 la 17:04 GMT+2

Daniil Medvedev a avut parte de o revenire de senzație în sferturile Australian Open. Campionul de la US Open 2021 l-a învins pe Felix Auger-Aliassime, scor 6-7(4), 3-6, 7-6(2), 7-5, 6-4, într-o partidă care a durat peste patru ore și jumătate.

Australian Open : Medvedev's interview on court

Credit imagine: Eurosport

Daniil Medvedev s-a calificat în semifinalele Australian Open, după ce l-a învins în sferturi de canadianul Felix Auger-Aliassime, scor 6-7(4), 3-6, 7-6(2), 7-5, 6-4, după o partidă de peste 4 ore și jumătate, în care a salvat și o minge de meci în setul 4. Cei doi au oferit un adevărat spectacol pe Rod Laver Arena, în ceea ce va rămâne, siguranță, unul dintre cele mai bune meciuri de tenis din 2022.
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul meciului memorabil dintre Felix Auger-Aliassime și Daniil Medvedev

La finalul partidei, Medvedev a recunoscut că Felix Auger-Aliassime a jucat foarte bine, aceasta fiind doar a doua partidă în care a reușit să revină de la 0-2 la seturi. Într-un interviu realizat pe teren de către Jim Courier, Medvedev a recunoscut că s-a întrebat la un moment dat cum ar fi abordat Novak Djokovic momentele respective, comentarii primite cu reacții mixte de către publicul de pe Rod Laver Arena.
În schimb, când Medvedev i-a menționat și pe ceilalți doi mari jucători ai vremurilor noastre, Rafael Nadal și Roger Federer, iar reacția publicului a fost diferită.
picture

Interviul lui Daniil Medvedev, după victoria din sferturile Australian Open cu Felix Auger-Aliassime

"Nu am idee cum am revenit. Vorbind despre mingea de meci (n.r. a lui Auger-Aliassime), am servit bine. Dacă eram pe serviciul doi, nu știu ce s-ar fi întâmplat. În general vin cu multe haine la mine, în cazul în care e nevoie să mă schimb. Acum geanta este goală. Cam așa a fost meciul.
Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, Felix juca incredibil, servea extraordinar, era peste tot, nu știam ce să fac. S-ar putea ca oamenilor să nu le placă ce spun acum, dar m-am întrebat ce ar face Nole în această situație. M-am gândit la acest lucru pentru că este unul dintre cei mai mari campioni, la fel și Rafa, și Roger. Au câștigat multe meciuri de genul acesta.
M-am gândit că trebuie să îl fac să muncească, dacă vrea câștige. Trebuie să se lupte până la ultimul punct, chiar dacă este 5-0, 40-0 pentru el, o să încerc să îl obosesc pentru următorul meci. Și a mers, am reușit să cresc nivelul meciului, în timpul tiebreak-ului. A fost amuzant atunci când au închis acoperișul, am simțit că ceva se schimbă în bine în jocul meu", a spus Daniil Medvedev.
Citește și:

Stefanos Tsitsipas, adversarul lui Medvedev în semifinalele Australian Open

În semifinale, Daniil Medvedev îl va întâlni pe Stefanos Tsitsipas, cel care l-a învins astăzi pe Jannick Sinner fără emoții, în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4, 6-2. Semifinala din acest an va fi o reeditare a semifinalei de anul trecut de la Melbourne, atunci când rusul s-a impus cu 6-4, 6-2, 7-5.
"Este un jucător foarte bun. Anul trecut am jucat destul de bine cu el. Sper să putem juca amândoi cel mai bun tenis, să avem parte de un meci grozav", a încheiat campionul de la US Open 2021, Daniil Medvedev.
Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev în semifinalele Australian Open 2021
În ceea ce privește întâlnirile directe, Daniil Medvedev conduce în fața grecului cu 6-2. Ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc în sferturile Roland Garros 2021, atunci când Tsitsipas a câștigat cu 6-3, 7-6, 7-5. Semifinala dintre Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas va fi a doua semifinală programată în cadrul zilei de vineri pe Rod Laver Arena. Înaintea celor doi, Rafael Nadal și Matteo Berrettini vor lupta pentru un loc în finala de la Australian Open.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol