Rafael Nadal a reușit să revină spectaculos în finala disputată la Australian Open 2022 în compania lui Daniil Medvedev. Condus cu 2-0 la seturi de Medvedev, spaniolul a găsit resurse nebăniute și și-a adjudecat în final cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră, devenind primul jucător din istorie care atinge această bornă, cu un titlu peste rivalii Federer și Djokovic.
În ciuda succesului fantastic al ibericului, mulți sunt de părere că Nadal nu ar fi avut aceeași eficiență în fața celui mai titrat tenismen la Melbourne, Novak Djokovic, dacă sârbul ar fi fost lăsat să joace la Australian Open. Lider mondial în clasamentul ATP, Djokovic a fost expulzat din Australia înainte de startul turneului pentru că este nevaccinat împotriva COVID-19, mai mulți politicieni profitând de contextul creat în jurul lui Nole pentru a câștiga puncte bonus pentru imagine.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35

Toni Nadal, întrebat dacă Rafa ar mai fi câștigat la Melbourne dacă Djokovic era lăsat să joace

"Novak este un jucător grozav, dar sincer spun că nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi jucat... Și nu mă gândesc la asta. Djokovic a luat poziția de a nu se vaccina și a plecat în Australia, care a impus regulile. El nu a jucat, iar Rafa a jucat finala cu Medvedev. Dacă Rafa joacă bine, are o șansă și împotriva lui Djokovic. Rafael a făcut întotdeauna tot ce a putut.
El a crescut cu ideea că progresul este întotdeauna posibil și că principala provocare este să se perfecționeze în fiecare zi. Drept urmare, vin titluri, așa cum se întâmplă acum la Australian Open. Când a câștigat Australian Open în 2009, la Roland Garros nu a reușit să se impună, anul acesta sper să fie diferit. Vom vedea cine este favortiul după aprilie. Cert este că va merge cu încredere la Paris pentru a ridica din nou trofeul", a spus Toni Nadal.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44