Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Mai câștiga Rafa Australian Open dacă juca Novak Djokovic?" Răspunsul sincer al lui Toni Nadal

Irina Aldea

Actualizat 03/02/2022 la 22:10 GMT+2

Rafa Nadal a devenit cel mai titrat jucător din istoria tenisului, cucerind al 21-lea Grand Slam din carieră, la Australian Open, însă fără a-l întâlni pe cel mai bun tenismen din lume, Novak Djokovic, care a fost expulzat din Australia înainte de startul turneului. Toni Nadal a fost întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă sârbul ar fi fost lăsat să joace la Melbourne.

Toni & Rafa Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal a reușit să revină spectaculos în finala disputată la Australian Open 2022 în compania lui Daniil Medvedev. Condus cu 2-0 la seturi de Medvedev, spaniolul a găsit resurse nebăniute și și-a adjudecat în final cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră, devenind primul jucător din istorie care atinge această bornă, cu un titlu peste rivalii Federer și Djokovic.
În ciuda succesului fantastic al ibericului, mulți sunt de părere că Nadal nu ar fi avut aceeași eficiență în fața celui mai titrat tenismen la Melbourne, Novak Djokovic, dacă sârbul ar fi fost lăsat să joace la Australian Open. Lider mondial în clasamentul ATP, Djokovic a fost expulzat din Australia înainte de startul turneului pentru că este nevaccinat împotriva COVID-19, mai mulți politicieni profitând de contextul creat în jurul lui Nole pentru a câștiga puncte bonus pentru imagine.

Toni Nadal, întrebat dacă Rafa ar mai fi câștigat la Melbourne dacă Djokovic era lăsat să joace

"Novak este un jucător grozav, dar sincer spun că nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi jucat... Și nu mă gândesc la asta. Djokovic a luat poziția de a nu se vaccina și a plecat în Australia, care a impus regulile. El nu a jucat, iar Rafa a jucat finala cu Medvedev. Dacă Rafa joacă bine, are o șansă și împotriva lui Djokovic. Rafael a făcut întotdeauna tot ce a putut.
El a crescut cu ideea că progresul este întotdeauna posibil și că principala provocare este să se perfecționeze în fiecare zi. Drept urmare, vin titluri, așa cum se întâmplă acum la Australian Open. Când a câștigat Australian Open în 2009, la Roland Garros nu a reușit să se impună, anul acesta sper să fie diferit. Vom vedea cine este favortiul după aprilie. Cert este că va merge cu încredere la Paris pentru a ridica din nou trofeul", a spus Toni Nadal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo