De MARIAN URSESCU
O finală epică la Australian Open, o finală care nu ai mai fi vrut să se se termine. O finală care s-a încheiat cu victoria lui Rafael Nadal. Revenire de la 0-2 la seturi pentru a se impune în decisiv cu 7-5.
Nadal este al doilea jucător după Novak Djokovic care câștigă cele patru turnee de Mare Slam cel puțin de două ori.
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
ACUM 2 ORE
La 13 ani după prima sa coroană la Melbourne, Rafa a reușit din nou să triumfe la Australian Open. Doar Serena Williams a reușit la o distanță mai mare între primul și ultimul ei turneu major: 17 ani și 5 luni.
La 35 de ani și 241 de zile,Nadal este al patrulea ca vârstă care a câștigat Openul, după Ken Rosewall, Mal Anderson și Roger Federer.

Tim Henman: "Hotărârea și ambiția lui îl fac cel mai bun!"

Experul Eurosport Mats Wilander, triplu câștigător și el la Australian Open, a spus: E cel mai tare come-back pe care l-am văzut! Rafa? E de nedescris ce a putut să facă Rafa azi. Foarte fizic, părea distrus și cumva s-a ridicat. A continuat și a câștigat. E istorie!”. A continuat. ”Tenacitatea cu care a jucat e remarcabilă, a găsit modul în care să rămână în meci. Urmează Roland Garros, va avea 36 de ani, Nadal e capabil să mai câștige!”
Tim Henman a fost și el fără impresionat după un asemenea meci. ”Hotărârea și ambiția lui îl fac cel mai bun. El joacă pas cu pas, a greșit, ai fi spus că pierde, dar are o hotărâre nemaipomenită. Susținut de public, el a arătat mai proaspăt decât Medvedev. La 5-4 în decisiv și 30-0 m-am gândit că se va repeta ce s-a întâmplat cu Roger Federer la Wimbledon. Dar a reușit iar breakul la 5-5 și a câștigat. E un mare campion”, a spus englezul.

Barbara Schett: "Sunt fericită că am fost martoră la un asemenea meci!"

Prezentă la Melbourne Park, Barbara Schett a spus la rândul său. ”Nu am văzut niciodată un meci așa. A fost condus cu 2-0. Toată lumea îl ovaționează și-l apaludă. Sunt fericită că am fost martoră la un asemenea meci”. Apoi, ”A încercat să facă totul până la ultimul punct. Nu am crezut, sincer, că Rafa poate întoarce meciul. S-a reenergizat pentru setul 3, apoi 4, după 6 luni de pauză. Moment istoric. Prima revenire de la 0-2!”.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Internazionali BNL d'Italia
Rafa Nadal, out de la Roma! Ibericul a pierdut cu Shapovalov, după ce a defilat în primul set
12/05/2022 LA 20:53