Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mats Wilander: "E cel mai tare come-back pe care l-am văzut!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/01/2022 la 16:43 GMT+2

Laudele nu mai contenesc la adresa lui Nadal. Experții Eurosport cuvinte măgulitoare pentru Rafael Nadal după finala câștigată în fața lui Daniil Medvedev. Prima revenire de la 0-2 într-o finală de Mare Slam pentru Rafa, primul jucător care ajunge la 21 de turnee de Mare Slam din istorie

Rafael Nadal - Australian Open 2022

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
O finală epică la Australian Open, o finală care nu ai mai fi vrut să se se termine. O finală care s-a încheiat cu victoria lui Rafael Nadal. Revenire de la 0-2 la seturi pentru a se impune în decisiv cu 7-5.
Nadal este al doilea jucător după Novak Djokovic care câștigă cele patru turnee de Mare Slam cel puțin de două ori.
La 13 ani după prima sa coroană la Melbourne, Rafa a reușit din nou să triumfe la Australian Open. Doar Serena Williams a reușit la o distanță mai mare între primul și ultimul ei turneu major: 17 ani și 5 luni.
La 35 de ani și 241 de zile,Nadal este al patrulea ca vârstă care a câștigat Openul, după Ken Rosewall, Mal Anderson și Roger Federer.

Tim Henman: "Hotărârea și ambiția lui îl fac cel mai bun!"

Experul Eurosport Mats Wilander, triplu câștigător și el la Australian Open, a spus: E cel mai tare come-back pe care l-am văzut! Rafa? E de nedescris ce a putut să facă Rafa azi. Foarte fizic, părea distrus și cumva s-a ridicat. A continuat și a câștigat. E istorie!”. A continuat. ”Tenacitatea cu care a jucat e remarcabilă, a găsit modul în care să rămână în meci. Urmează Roland Garros, va avea 36 de ani, Nadal e capabil să mai câștige!”
Tim Henman a fost și el fără impresionat după un asemenea meci. ”Hotărârea și ambiția lui îl fac cel mai bun. El joacă pas cu pas, a greșit, ai fi spus că pierde, dar are o hotărâre nemaipomenită. Susținut de public, el a arătat mai proaspăt decât Medvedev. La 5-4 în decisiv și 30-0 m-am gândit că se va repeta ce s-a întâmplat cu Roger Federer la Wimbledon. Dar a reușit iar breakul la 5-5 și a câștigat. E un mare campion”, a spus englezul.

Barbara Schett: "Sunt fericită că am fost martoră la un asemenea meci!"

Prezentă la Melbourne Park, Barbara Schett a spus la rândul său. ”Nu am văzut niciodată un meci așa. A fost condus cu 2-0. Toată lumea îl ovaționează și-l apaludă. Sunt fericită că am fost martoră la un asemenea meci”. Apoi, ”A încercat să facă totul până la ultimul punct. Nu am crezut, sincer, că Rafa poate întoarce meciul. S-a reenergizat pentru setul 3, apoi 4, după 6 luni de pauză. Moment istoric. Prima revenire de la 0-2!”.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo