Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal e hotărât să-și apere titlul la Australian Open în 2023: "Tratamentul funcționează perfect!"

Irina Aldea

Publicat 25/11/2022 la 14:17 GMT+2

Rafael Nadal a ajuns în Chile pentru turneul demonstrativ la care ia parte alături de Casper Ruud. Marele campion spaniol a vorbit, printre altele, și despre Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2023.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

În vârstă de 36 de ani, Nadal a revenit în 2022 și a cucerit încă două titluri de Grand Slam la simplu, la Melbourne și Paris, ajungând astfel la un record de 22, întrecându-l pe rivalul Novak Djokovic. Marele campion spaniol s-a confruntat întreaga carieră cu accidentări, dar nu vrea să ia în calcul retragerea din tenis.
Spaniolul a vorbit despre diverse subiecte la sosirea sa în Chile și și-a arătat determinarea de a continua să scrie istorie în sportul alb. Turneul demonstrativ la care ia parte Rafa este văzut de echipa "Matadorului" drept un punct de plecare pentru a se pregăti în cel mai bun mod posibil pentru Australian Open 2023, o mare provocare competițională în cadrul căreia țintește să-și apere titlul cucerit în 2022.
CITEȘTE ȘI:

Rafael Nadal, veste uriașă pentru fanii săi: spune că va încerca să-și apere titlul la Australian Open 2023

Conștient că finalul de sezon a fost complicat și fără ritm, spaniolul este hotărât să profite de sentimental bun pe care-l are în pre-sezon și și-a propus să aibă o planificare foarte rațională în vederea primului turneu de Grand Slam al anului 2023. Faptul că a devenit tată în premieră reprezintă de asemenea o sursă uriașă de energie pentru Rafa.
"Sezonul a avut mai multe perioade foarte diferite și a fost total marcat de problemele mele fizice. Totul s-a schimbat când am găsit un tratament eficient pentru picior, care m-a ajutat foarte mult. Acest lucru a schimbat radical perspectiva continuității mele în tenisul la înalt nivel pentru că funcționează perfect", a subliniat un Nadal care a negat că a luat în calcul o retragere imediată, dar care a recunoscut că faptul că nu mai are dureri la picior, fiind total concentrat pe Australian Open 2023. "Voi merge acolo peste trei săptămâni cu toată încrederea și dorința de a munci pentru a da tot ce am mai bun și a mă simți competitiv", a declarat el.
Australian Open se vede în săptămâna 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo