Rafael Nadal a reușit să revină spectaculos în finala disputată la Australian Open 2022 în compania lui Daniil Medvedev. Condus cu 2-0 la seturi de Medvedev, spaniolul a găsit resurse nebăniute și și-a adjudecat în final cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră, devenind primul jucător din istorie care atinge această bornă, cu un titlu peste rivalii Federer și Djokovic.
La doar câteva zile după finală, Roger Federer a oferit un interviu video pentru Credit Suisse în care a vorbit despre recuperarea sa, dar și despre finala primului titlu de Grand Slam al anului, cea dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic: "Meciul a durat prea mult, iar eu am mulți copii! Așa că nu am putut urmări fiecare punct, dar am văzut finalul și a fost ceva emoționant. A fost o victorie foarte muncită!", a spus Roger Federer într-un interviu pentru sponsorul Credit Suisse.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35

Roger Federer, fericit pentru prietenul Rafael Nadal, după Australian Open 2022

"În urmă cu câteva luni, el (n.r. – Rafael Nadal) îmi spunea că nu se simte prea bine din punct de vedere fizic. Iar acum ridică deasupra capului trofeul de la Australian Open! Visele pot deveni realitate, iar Rafa a oferit cel mai bun exemplu. Este un exemplu demn de urmat! Tenisul poate oferi povești senzaționale", a mai spus Roger Federer.
Condus cu 2-0 la seturi, Nadal şi-a mărit treptat nivelul de joc şi cu susţinerea majorităţii publicului a egalat la 2-2 şi a intrat în setul decisiv, parcă mai proaspăt decât rusul, care s-a lăsat pradă influenței suporterilor din tribune ai spaniolului. Nadal a preluat conducerea cu 3-2, după un prim break, şi la 5-4 a servit pentru titlu.
Medvedev a rezistat şi a câştigat pe serviciul spaniolului, amânând deznodământul meciului. Nadal a făcut însă din nou break şi la 6-5 a servit pentru ghem, set şi meci. Serviciul spaniolului a funcţionat de această dată perfect şi a ajuns uşor la 40-0, fructificând apoi prima sa minge de meci.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44