Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Shapovalov, susținut de Boris Becker în disputa cu Rafa Nadal: "Denis are dreptate, regula e pentru toți"

Irina Aldea

Actualizat 26/01/2022 la 02:52 GMT+2

Denis Shapovalov consideră că Rafa Nadal a fost avantajat în disputa cu el, din sferturile de finală de la Australian Open. Canadianul susţine că spaniolul a pierdut prea mult timp între puncte, fără să fie sancţionat. Boris Becker aprobă spusele lui Shapovalov.

Denis Shapvalov & Boris Becker

Credit imagine: Eurosport

Denis Shapovalov a fost la un pas să producă marea surpriză la Australian Open. Depășit în mod clar de Nadal în primele două seturi, canadianul s-a adunat şi, în timp ce spaniolul se plângea de anumite probleme la stomac, a egalat situația la seturi. În decisiv însă, experiența lui Nadal a triumfat, ibericul calificându-se în cea de-a 7-a semifinală de la Melbourne.
Denis a fost extrem de nervos în timpul primelor două seturi, frustrat probabil şi de rezultat. "Toţi sunteţi corupţi" a urlat Shapovalov către arbitrul de scaun, nemulţumit că lui Rafa i se permite să stea mai mult de 30 de secunde între puncte. La final, amintindu-i-se de acel episod, nord-americanul nu s-a calmat. Dimpotrivă, s-a legat şi de o pauză de vestiar care i s-a permis lui Nadal, care, în opinia lui, e favorizat.

Boris Becker îi dă dreptate lui Denis Shapovalov în privința lui Nadal

Boris Becker consideră că Shapovalov nu a greșit când a afirmat că Nadal e favorizat, pentru că, potrivit regulilor, tenismenul care servește este cel care dictează ritmul jocului. În acest caz, Shapovalov se afla la serviciu, iar Nadal nu era pregătit la retur, însă arbitrul din scaun nu a sancționat întârzierea spaniolului: "Dacă arbitrul respectă cu strictețe regulile, Shapovalov are perfectă dreptate. Jucătorul care servește decide cât de rapid e jocul. Nadal nu era pregătit să revină în 45 de secunde. Dar jucători precum Nadal și, de asemenea, Djokovic sau Federer au câștigat un anumit statut – cu toate acestea, regula e pentru toți și nu ar trebui să existe diferențe", a spus Becker.
Ce a spus Shapovalov la conferința de presă: "Bineînţeles că primeşte tratament preferenţial. 100% se întâmplă aşa. 100%. La toate celelalte meciuri pe care le-am jucat, ritmul a fost unul extrem de rapid pentru că arbitrii au fost tot timpul cu ochii pe ceas. La fiecare punct. Acest arbitru a făcut ca primele două seturi să dureze o oră şi jumătate. Asta doar pentru că el trăgea de timp la fiecare punct. I s-a permis să îşi ia pauze şi după seturi, a tras de timp enorm. Pentru fix acelaşi motiv ca Nadal azi, mie nu mi s-a permis să merg la vestiar la Australian Open 2021. Şi eu chemasem medicul pe teren şi nu am mai putut merge la vestiar".
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo