Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce turnee ratează Rafael Nadal după accidentarea la șold. Când și unde ar putea reveni pe teren

Irina Aldea

Publicat 20/01/2023 la 01:59 GMT+2

Rafael Nadal, numărul doi mondial, a anunţat joi că accidentarea suferită în timpul meciului său din turul al doilea al turneului Australian Open va necesita o perioadă de recuperare cuprinsă între şase şi opt săptămâni.

Nadal - Mcdonald - Australian Open Rezumat

Australian Open 2023 a primit o lovitură în momentul în care Rafael Nadal s-a accidentat și a fost eliminat din concurs de către Mackenzie McDonald. Abia după 24 de ore s-a aflat gravitatea accidentării ibericului, accidentare care-l va ține departe de teren între șase și opt săptămâni. Potrivit colegilor de la Eurosport Spania, Nadal va rata turneele de la Doha și Dubai, pe care avea în plan să le joace, și îi va fi foarte greu să ajungă la Indian Wells.
Rafa Nadal va fi departe de teren pentru o perioadă care va oscila între șase și opt săptămâni. Odată confirmată accidentarea sa la mușchiul iliopsoas, marele campion spaniol va rata cu siguranță turneele de la Doha și Dubai, care vor debuta pe 20, respectiv 27 februarie. În mod curios, Rafa Nadal comunicase în urmă cu câteva săptămâni intenția sa de a merge la Dubai după mai mulți ani de absență în care opțiunea sa era să joace la Acapulco în aceeași săptămână.
CITEȘTE ȘI:

Rafael Nadal ratează cel puțin 3 turnee. Când ar putea reveni

De abia în luna martie s-ar putea produce revenirea pe teren, având la orizont primele două turnee Masters 1000 ale sezonului: Indian Wells și Miami. Primul dintre ele va începe pe 8 martie, ceea ce înseamnă că în șapte săptămâni din acest moment. Cu 3 zile înaintea acestui turneu, Nadal avea programată o competiție demonstrativă la Las Vegas alături de Carlos Alcaraz, însă aceasta va fi cel mai probabil amânată.
Deoarece Miami nu era în planurile ibericului și cu excepția unei schimbări neașteptate în planificarea sezonului său, este foarte probabil ca revenirea sa să aibă loc în aprilie. Colegii de la Eurosport Spania transmit că Rafa ar lua în calcul revenirea la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, pe 9 aprilie, acolo unde s-a impus de 11 ori, dar unde nu a mai câștigat din 2018.
Pe 17 aprilie începe turneul de la Barcelona, pentru ca pe 26 aprilie să aibă loc Mutua Madrid Open, un turneu care anul acesta se întâmplă să dureze mai mult de o săptămână. Restrângerea calendarului l-ar putea determina pe spaniol să decidă să renunțe la unul dintre ele sau chiar la amândouă înainte de a juca turneul Masters 1.000 de la Roma. Turneul italian, care începe pe 10 mai, ar fi pregătirea perfectă pentru Roland Garros 2023, care va începe pe 28 mai și unde Rafa Nadal va căuta asaltul pentru a 15-a sa coroană la Paris.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo