Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic vrea să distrugă toate recordurile. Anunțul făcut de Nole înainte de Australian Open

Cristian Mihală

Actualizat 15/01/2023 la 17:09 GMT+2

Novak Djokovic a recunoscut că vrea să devină cel mai titrat jucător din istorie. Sârbul începe Australian Open din postura de mare favorit.

Novak Djokovic bei den Australian Open 2012

Credit imagine: Getty Images

"Va fi greu de bătut", e verdictul lui John McEnroe în ceea ce îl privește pe Novak Djokovic, tenismen care a încheiat 2022 cu o victorie la Turneul Campionilor, după ce înainte jucase finala de la Paris (pierdută la Rune).
La Melbourne, Novak se simte ca peștele în apă, iar sârbul are ocazia să îl egaleze acum pe Nadal la numărul de Grand Slamuri câștigate. Acesta e un obiectiv extrem de important, lucru admis de fostul număr unu mondial, care nu face un secret despre modul în care vrea să rămână în istoria sportului.
"De asta joc tenis la nivel profesionist, pentru că vreau să fiu cel mai bun. Vreau să câștig cele mai mari turnee din lume, nu e niciun secret. Și nu există competiție mai importantă decât turneele de Grand Slam, toți știu asta", a spus Djokovic, citat de eurosport.co.uk.
Novak Djokovic vine după al 92-lea trofeu din carieră, cucerit la Adelaide. Între el și Australia există o poveste de dragoste superbă, dovadă cele 9 rânduri în care a ridicat deasupra capului trofeul de la Australian Open. Sârbul se simte motivat să joace la Antipozi și e convins că poate să își continue parcursul impresionant și în 2023.
"Ador să joc pe Rod Laver Arena, în special în sesiunile de seară. Am avut foarte mult succes pe această arenă și sper să am și anul acesta. Recordul meu în Australia e unul impresionant, acesta e și unul din motivele pentru care îmi doresc atât de mult să joc aici și să câștig", a mai spus Nole.
Sunt într-o formă foarte bună. Am terminat anul în cel mai bun mod posibil și am continuat bine și în acest început de stagiune, la Adelaide | Novak Djokovic
ATP: Cine va câștiga trofeul la Australian Open 2023?

Becker îl vede favorit pe Djokovic la Australian Open, dar atrage atenția la presiune

Dublu campion la Australian Open şi fost antrenor al lui Djokovic, Boris Becker a analizat şansele sârbului de a se impune la Melbourne. Sârbul e văzut de majoritatea specialiştilor principalul pretendent la trofeu, iar fostul mare campion german nu face excepţie.
Totuși, presiunea e mare pe Nole, care are ca obiectiv primordial să îl egaleze pe Nadal la numărul de Grand Slamuri. În 2021, la US Open, a capotat când avea şansa să facă Marele Şlem şi să devină primul dintre cei 3 titani care trece de borna "20" în dreptul Grand Slamurilor câştigate, iar istoria se poate repeta şi acum.
"Novak este favorit, e chiar favoritul principal, în opinia mea, dar nu cred că mai e la fel de dominant ca în trecut. Arena Rod Laver e sufrageria sa, se simte mai confortabil acolo decât în orice altă arenă din lume. E într-o formă bună, a câştigat la Adelaide, unde a învins oponenţi de valoare, ca Shapovalov, Medvedev sau Korda. Dar Australian Open nu va fi un turneu uşor, mai ales că aşteptările sunt mari, iar Novak vrea să egaleze recordul de Grand Slamuri al lui Nadal. E adânc înrădăcinat în sufletul lui acest obiectiv, vrea să fie cel mai titrat jucător din istorie. Să îi bată recordul lui Nadal, asta e prioritatea lui Djokovic, nimic altceva", a spus Becker pentru Eurosport.
Traseul virtual al lui Djokovic, la US Open
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo