Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu, revenire de senzație în meciul cu Mandlik. Românca e în turul 2 la Australian Open

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 18/01/2023 la 11:13 GMT+2

Irina Begu (30 WTA) s-a impus în meciul de debut de la Australian Open în fața lui Elizabeth Mandlik (129 WTA), la capătul unei partide în care a fost condusă, dar în care a revenit fabulos în setul secund, actul decisiv aparținându-i categoric. Scorul pe seturi a fost 3-6, 7-6 (1), 6-2.

Irina Begu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Irina Begu a debutat miercuri la Australian Open, după ce meciul a fost în primă fază amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
În cea de-a treia zi a turneului de la Melbourne, românca s-a duelat cu americanca Elizabeth Mandlik, numărul 129 WTA, și s-a calificat în turul secund, deși a fost condusă după primul set. Begu a revenit în actul al doilea, când s-a impus în tiebreak, iar în decisiv a zburdat pe teren, adversara luându-i doar două gameuri.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

CITEȘTE ȘI:

Irina Begu, revenire importantă în primul tur la Australian Open

Irina Begu a început bine partida și a condus cu 2-0 în primul set. Americanca a revenit însă în joc și, pe fondul a două servicii pierdute de Irina, a întors scorul și a făcut 3-2. Românca a câștigat pe serviciul advers, s-a restabilit egalitatea la 3, însă insuficient pentru jucătoarea noastră care nu a mai reușit să câștige niciun game până la finalul setului, încheiat 6-3 în favoarea lui Mandlik, la capătul a 41 de minute de joc.
Actul secund a început cu game câștigat de americancă, dar Irina nu și-a mai irosit serviciul și a egalat la 1. Mandlik a făcut 2-1 și mai apoi break. Din acel punct s-a mers cap la cap, fiecare reușind să câștige game-ul doar pe serviciul adversarei. Românca a fost aproape să egaleze la 4, dar s-a făcut până la urmă 5-3.
Irina nu a cedat și a făcut și ea break, având ocazia pe serviciul ei să împingă meciul mai departe. Asta s-a și întâmplat, pentru că jucătoarea clasată pe locul 30 WTA a egalat situația la 5 și s-a mers în prelungiri. A avut ocazia să preia conducerea, dar Mandlik a salvat două mingi de game și și-a adjudecat serviciul.
Begu nu a făcut pas greșit, a egalat la 6 și a împins setul secund în tiebreak, cu gândul de a duce și meciul în setul decisiv.
În tiebreak, Mandlik a câștigat prima minge, dar Begu a avut alte 7 reușite consecutive, egalând situația la seturi, 1-1, după un act care a durat o oră și 15 minute.
WTA: Cine va câștiga trofeul la Australian Open 2023?

Irina Begu, calificare în turul secund la Australian Open

În setul decisiv, Begu a început perfect și a condus cu 2-0. Și-a pierdut apoi serviciul și a fost aproape să se vadă egalată, dar a făcut 3-1 pe serviciul adversarei.
Americanca nu a mai putut reveni în joc, iar Begu a fost aproape să închidă partida, având două mingi de meci. Mandlik a mai avut un cuvânt de spus și a făcut 5-2, dar Begu a fructificat a treia minge de meci și a obținut calificarea în turul următor după mai bine de două ore și jumătate de joc.
Mai departe, în turul secund de la Melbourne, Begu se va întâlni cu câștigătoarea meciului Bronzetti (52 WTA) - Siegemund (158 WTA).
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo