Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Legendarul John McEnroe intră în discuția referitoare la retragerea lui Nadal în 2023 "Corpul tău poate dura doar atât"

Ion Alexandru

Publicat 15/01/2023 la 10:44 GMT+2

Alexander Zverev a provocat un adevărată furtună când a sugerat că Rafael Nadal s-ar putea retrage din sport în 2023. Spaniolul de 36 de ani a respins rapid această speculație. Totuși, lumea tenisului a început să discute și legendarul John McEnroe și-a spus părerea despre cât timp crede că va continua spaniolul să joace tenis profesionist.

Rafael Nadal este campion la Australian Open. Game-ul cu care a intrat în istorie!

Rafael Nadal se retrage din tenis în 2023? John McEnroe a făcut predicția sa cu privire la momentul în care câștigătorul de 22 de ori de Grand Slam își va încheia cariera.
Înainte de Australian Open, Alexander Zverev a deschis subiectul, sugerând că superstarul spaniol ar putea renunța după Openul Francez de anul acesta. Nadal a negat orice plan de acest gen.
Nadal a câștigat anul trecut cel de-al doilea titlu la Melbourne, ducându-l la un record de 21 de turnee de Mare șlem, în fața lui Novak Djokovic și Roger Federer blocați la 20 acum fix un an.
El a extins acest record cu un al 14-lea titlu la Paris, deși Djokovic a reușit să se întoarcă la un slam de spaniol după succesul de la Wimbledon.
picture

Australian Open | 40 de lovituri finalizate de Nadal fantastic!

După retragerea lui Federer, Nadal și sârbul Djokovic continuă să dueleze pentru supremația tenisului, deși ambii par să se apropie de finalul carierelor lor remarcabile.
Întrebat când crede că Nadal va abandona sportul care l-a făcut celebru în toată lumea, John McEnroe a sugerat că ar trebui să se reducă la o problemă fizică sau când își dă seama că nu mai poate concura la cel mai înalt nivel.
McEnroe a spus: „Știi ce? Ar fi greu să-l scoți din calcul pe Rafa în orice moment, având în vedere că s-a descurcat atât de bine anul trecut. Nu mă așteptam să facă asta în 2022. Așa că eu continui să fiu uimit de el. Este uimitor cât de multă foame de victorii mai are. Cu tot succesul pe care l-a avut. Ceilalți jucători ar trebui să se uite la el. Obișnuiam să mă uit la, ei bine, el este ca Jimmy Connors. Și mi-am spus: „Tipul ăsta încearcă mai mult decât oricine pe care i-am văzut vreodată. Trebuie să încerc mai mult’. Și dacă aș juca astăzi, m-aș uita în fiecare zi la Rafeal Nadal și aș spune: „Știi, trebuie să încerc la fel de mult ca tipul ăsta. Pentru că nu cunosc aproape pe nimeni care să cunoască”.
picture

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

„Evident, la 36 de ani, corpul tău poate lua doar atât de mult; la un moment dat va ceda. Va fi anul acesta? Nu știu. Anul urmator? Cât timp mai poate face asta la acest nivel? Și nu vrea să coboare pe locul 10 în lume sau 20. De îndată ce el, cred, simte că nu poate câștiga competiții majore o să se oprească.”
Citește și:

Nadal și pașii următori în carieră

McEnroe este convins că Nadal are în prezent foamea de a continua în viitorul apropiat și s-ar bucura să rămână pe teren atâta timp cât ar fi pregătit să joace.
„Sunt uimit că îi este încă la fel de foame de victorii”, a spus McEnroe. „Dacă sănătatea lui nu este ok, aș spune că ar fi cel mai potrivit lucru să se retragă. Am auzit și că vrea să continue să joace, știi, încă doi, trei, patru ani.
„Evident că Rafa este incredibil pentru acest sport. Ce a făcut el este o nebunie”
Rafa Nadal va avea un adversar dificil în primul tur la Melbourne. "Matadorul" își începe drumul câtre apărarea titlului de la Australian Open împotriva britanicului Jack Draper, 21 de ani, locul 40 ATP.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo