Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a atins borne uluitoare prin victoria de la Australian Open! Recordurile stabilite de sârb

Nicu Savin

Actualizat 29/01/2023 la 17:07 GMT+2

Novak Djokovic a cucerit al 10-lea său trofeu la Australian Open, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în finală, iar acest succes marchează o nouă serie de recorduri incredibile pentru jucătorul sârb.

Novak Djokovic besa el trofeo de campeón en el Open de Australia

Credit imagine: EFE

Novak Djokovic a câștigat clar finala de la Australian Open 2023, trecând în minim de seturi de Stefanos Tsitsipas în ultimul act. Pe lângă faptul că l-a egalat pe Rafa Nadal la numărul de titluri de Grand Slam (22) și a revenit pe prima poziție în ierahia ATP, sârbul a setat și alte recorduri greu de atins în viitor.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.
A fost al 10-lea titlu la Antipozi pentru Nole, care a devenit astfel doar al 2-lea om din istorie care se impune de 10 ori la același Grand Slam (Nadal are titluri 14 la Roland Garros). De asemenea, a fost al 10-lea turneu major câștigat după împlinirea vârstei de 30 de ani, ceea ce nimeni nu a mai reușit vreodată în ATP. La feminin, Serena Williams este singura care se poate mândri cu o asemenea performanță.

Novak Djokovic a atins borne fabuloase prin al 10-lea titlu câștigat la Australian Open

Prin succesul de astăzi, Djokovic a ajuns la 93 de titluri ATP câștigate, devansându-l pe Rafa Nadal (92), fiind astfel cel mai titrat jucător aflat în activitate. Sârbul va ajunge probabil pe podium în ierahia all-time (Lendl are 94 de trofee), dar este încă departe de primii doi clasați: Jimmy Connors (109) și Roger Federer (103).
Nole a devenit al 3-lea cel mai în vârstă jucător din istorie care cucerește titlul la Australian Open. Doar Ken Rosewall (in 1972 și 1971) și Roger Federer (2018) erau mai înaintați în vârstă când au cunoscut gloria absolută la Antipozi.
Faptul că a câștigat 10 titluri în tot atâtea finale jucate la Openul Vesele îl aduce pe Djokovic pe o listă selectă. Numai Rafael Nadal a mai reușit să se impună în primele 10 finale jucate la același turneu ATP: Roland Garros și Barcelona.
Primul titlu cucerit de Djokovic la Australian Open a venit în 2008. Astfel, sârbul este pe același piedestal la 15 ani distanță, ceea ce reprezintă al doilea cel mai mare interval de la primul la ultimul Grand Slam. Rafa Nadal este primul și în acest sens, trecând 17 ani de la primul său succes la Roland Garros (2005), până la ultimul (2022). Evident, aceste statistici s-ar putea modifica în viitor dacă cei doi vor continua să adune trofee majore.
Nu în ultimul rând, finala dintre Djokovic și Tsitsipas reprezintă un record în sine și pentru Grand Slam-ul de la Antipozi. În complexul de la Melbourne au fost prezenți azi 45,832 de fani, spulberându-se asfel recordul din 2020, când în ultima zi a competiției au fost prezenți pe Rod Laver și împrejurimi 31,020 de fani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo