Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, foame mare de trofee, după ce s-a impus la Australian Open! "Sunt motivat să câștig Grand Slamuri"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/01/2023 la 17:44 GMT+2

Novak Djokovic a cucerit cel de-al 10-lea său titlu la Australian Open, după o finală câștigată în trei seturi în fața lui Stefanos Tsitsipas. Sârbul a declarat la conferința de presă că este foarte motivat să obțină și alte titluri de Grand Slam, spunând că nu se va opri aici.

Novak Djokovic of Serbia celebrates winning championship point in the Men’s Singles Final against Stefanos Tsitsipas of Greece during day 14 of the 2023 Australian Open at Melbourne Park on January 29, 2023 in Melbourne, Australia.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Novak Djokovic l-a egalat pe Rafael Nadal la numărul de titluri de Grand Slam. Ambii au câte 22 de trofee, după ce sârbul s-a impus în finala de la Australian Open, scor 6-3, 7-6, 7-6 în fața lui Stefanos Tsitsipas.
Dacă în momentul în care a primit trofeul, Djokovic a fost foarte emoționat, la conferința de presă, noul lider mondial din clasamentul ATP le-a dat fanilor săi o veste uriașă. Acesta a declarat că este foarte motivat să lupte și pentru alte titluri de Grand Slam, având ocazia de a-și încheia cariera cu un record din acest punct de vedere.
De asemenea, Nole a dezvăluit că startul bun de meci l-a ajutat să se impună în fața adversarului său, care a ridicat nivelul de joc pe măsură ce timpul a trecut.
"Bineînțeles că sunt motivat să câștig cât de multe Grand Slamuri pot. În acest moment al carierei, aceste trofee sunt cele care mă motivează să continui. Nu mi-a plăcut niciodată să mă compar cu alții, dar să fiu subiectul unei dezbateri care îi are în discuție pe cei mai buni tenismeni din istorie mă onorează. Dacă sunt oameni care mă consideră cel mai bun din istorie, e flatant. Pentru că știu câtă muncă a fost în spatele fiecărui trofeu pe care l-am cucerit"
Am început foarte bine, știam că am nevoie să am un start foarte solid împotriva lui Stefanos. L-am urmărit și știu de ce e capabil, așa că știam că mă va aștepta o partidă grea. Din setul doi, și-a crescut nivelul, a fost un jucător mult mai bun decât în primul set. Am avut ceva șanse în cele două tie-breakuri, a fost o mare descătușare să pot să îl înving în trei seturi", a spus Djokovic la conferința de presă.
Citește și:

Novak Djokovic a fost îngrijorat în privința accidentării sale de la Australian Open

Noul lider mondial a fost un munte de încredere și concentrare, de la începutul și până la finalul turneului, însă în momentul în care și-a văzut apropiații în tribune a fost copleșit de emoții.
Totodată, Djokovic a dezvăluit că a fost destul de îngrijorat cu privire la accidentarea care i-a dat bătăi de cap în debutul turneului de la Melbourne. Sârbul a spus că șansele sale scăzuseră înainte de debutul Australian Open, dar concentrarea din fiecare zi și faptul că a supraviețuit primelor tururi, l-au ajutat să ridice al 10-lea trofeu de aici deasupra capului.
"O imensă mândrie și satisfacție, asta simt acum. Când am ajuns în boxa echipei mele m-am prăbușit din punct de vedere emoțional. Până la acel moment nu mi-am dat voie să fiu distras de nimic, apoi i-am văzut pe mama și fratele meu. Am avut nevoie de o energie mentală enormă în ultimele două săptămâni și jumătate.
Dacă dau timpul înapoi acum 20 de zile, nu mi-ar fi plăcut șansele mele de a câștiga la Melbourne, din cauza acelei accidentări. Dar m-am concentrat zi după zi, a fost o chestiune de supraviețuire în primele tururi. M-a ajutat mult că am avut câte o zi de odihnă între meciuri, într-un turneu normal probabil că datele ar fi stat diferit. În cele din urmă, din optimi, piciorul nu mi-a mai dat bătăi de cap și m-am simțit foarte confortabil pe teren, am jucat cel mai bun tenis al meu", a mai spus Djokovic la final.
Finala dintre Djokovic și Tsitsipas reprezintă un record în sine și pentru Grand Slam-ul de la Antipozi. În complexul de la Melbourne au fost prezenți azi 45,832 de fani, spulberându-se astfel recordul din 2020, când în ultima zi a competiției au fost prezenți pe Rod Laver și împrejurimi 31,020 de fani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo