Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, noi explicații despre accidentare, după victoria cu Dimitrov! Vești proaste pentru fani

Nicu Savin

Publicat 21/01/2023 la 15:34 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat în optimi la Australian Open, după ce a trecut în 3 seturi de Grigor Dimitrov. Nole a avut mari bătăi de cap cu leziunea de care suferă și la final a declarat că resimte durere de fiecare dată când face anumite mișcări, chiar dacă a luat tratament. Sârbul a recunoscut că a fost norocos că nu a stat mai mult pe teren, pentru că asta i-ar fi creat mari dificultăți.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a ajuns pentru a 15-a oară în carieră în optimile de finală de la Australian Open. Astăzi, sârbul a trecut în minim de seturi de Grigor Dimitrov, care l-a pus cu adevărat în dificultate doar în anumite perioade ale meciului.
Problemele mai mari pentru Nole au fost de ordin fizic, el continuând să joace cu o problemă serioasă la coapsa piciorului stâng și a avut nevoie de îngrijiri medicale. La finalul partidei, Djokovic a dezvăluit că resimte durere de fiecare dată când face anumite mișcări specifice. Sârbul a punctat că a luat tratament, dar situația sa nu este una ideală, dar încearcă să meargă înainte în ciuda acestui inconvenient.
"Este o mișcare specifică care pur și simplu declanșează durerea. Așa că mă rog ca durerea să nu apară, dar se întâmplă la fiecare meci, așa că trebuie să mă descurc cu asta. Am apelat la medic și am luat medicamente.Asta a ajutat până acum. Nu este ideal, dar găsim cumva o cale de a merge înainte. La urma urmei, acesta este un sport profesionist de nivel înalt, trebuie să găsești o cale", a spus Djokovic pentru Eurosport.

Djokovic, bucuros că nu a trebuit să petreacă mai mult timp pe teren

Deși a avut doar 3 seturi, partida dintre Djokovic și Dimitrov a durat puțin peste 3 ore. Sârbul consideră că tie-break-ul primului set a fost cel mai important moment al meciului și s-a declarat norocos că a nu a pierdut vreun set, pentru că ar fi fost nevoit să petreacă mult mai mult timp pe teren și starea sa fizică s-ar fi putut agrava.
"Dacă ar fi să aleg un moment cheie al meciului ar fi tie-break-ul din primul set, terminat cu un punct incredibil. Urcam și coboram fizic cu piciorul, au fost momente în care m-am simțit bine, momente în care am simțit că nu arată grozav, așa că a trebuit să mă descurc.
Dar și Grigor a fost în formă, jucând mai bine de trei ore timp de trei seturi. Nu îmi pot imagina ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi pierdut unul dintre acele seturi, durata meciului, ar fi fost probabil patru, cinci ore.Doar am fost norocos că am găsit loviturile potrivite în momentele importante. Am crezut că e de ajuns un dublu breakîn setul final, dar din acel moment Grigor s-adeblocat, m-a făcut să joc, m-a făcut să alerg peste tot. Mi-a citit foarte bine servicile, a fost doar o bătălie incredibilă", a adăugat Djokovic.
Pentru un loc în sferturile de finală, Djokovic se va duela cu Alex de Minaur, care l-a învins ceva mai devreme pe Benjamin Bonzi, scor 7-6 (0), 6-2, 6-1. Australianul este într-o formă de zile mari, cedând doar un set în primele 3 tururi, contra lui Manarino, în runda a 2-a. Djokovic și De Minaur nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit, astfel că partida se anunță una extrem de intersantă, mai ales că Nole va avea de înfruntat și un public frenetic.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo