Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, ușurat după victoria din turul secund de la AO: "S-au întâmplat multe în meciul din seara asta"

Alex Masgras

Publicat 19/01/2023 la 15:08 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat în turul al treilea de la Australian Open după ce l-a învins pe Enzo Couacaud în patru seturi. La finalul partidei, sârbul și-a felicitat adversarul clasat pe locul 191 și a prefațat duelul din turul următor cu Grigor Dimitrov.

Serbia's Novak Djokovic reacts as he competes against France's Enzo Couacaud during their men's singles match on day four of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 19, 2023.

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic a ajuns la 23 de victorii consecutive pe Rod Laver Arena. Sârbul s-a impus astăzi în fața francezului Enzo Couacaud (191 ATP), scor 6-1, 6-7(5), 6-2, 6-0. În ciuda scorului, Couacaud a practicat un tenis bun și i-a pus probleme fostului număr 1 mondial, în mod special în setul secund.
La finalul partidei, Djokovic l-a felicitat pe francez și a vorbit despre meciurile în care este nevoit să joace împotriva unor jucători care nu au nimic de pierdut în momentul în care joacă pe una dintre cele mai mari arene ale lumii în premieră, împotriva unui jucător care se luptă an de an pentru cucerirea trofeului:
"S-au întâmplat multe în meciul din seara asta. Enzo merită credit pentru cum a luptat. A jucat un tenis foarte bun, mai ales în setul secund. Amândoi am avut time-out-uri medicale și ne-am chinuit puțin, dar am reușit să răspund bine în setul trei, dar mai ales în al patrulea set. Iubesc să joc în sesiunile de seară. Să o ținem tot așa.
E de așteptat când intri pe teren din postura de favorit și cineva joacă pentru prima oară pe Rod Laver Arena, bineînțeles că va da totul, iar tu trebuie să te adaptezi, să accepți asta. Am avut multe oportunități în setul al doilea să îl câștig, dar nu am făcut-o, iar el a împins meciul către patru seturi.
Trebuie să accepți că există situații în care lucrurile nu merg așa cum vrei tu, dar acesta este sportul. Am mai fost în această situație de atâtea ori în cariera mea și asta mă ajută să înțeleg ce trebuie să fac și să dau tot ce am mai bun", a spus Novak Djokovic la finalul partidei din turul al doilea de la Australian Open.
Citește și:

Grigor Dimitrov, următorul adversar al lui Novak Djokovic la Australian Open

Novak Djokovic îl va întâlni în turul al treilea de la Australian Open pe bunul său prieten Grigor Dimitrov. Bulgarul vine după două partide foarte bune, fără set pierdut, în fața lui Aslan Karatsev și Laslo Djere.
Până acum, Djokovic și Dimitrov s-au întâlnit de 9 ori, dar bulgarul a reușit să se impună o singură dată. Acest lucru se întâmpla în urmă cu aproape 10 ani, pe zgura de la Madrid, în timp ce ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc în 2019, la Paris.
"Nu am mai jucat cu Grigor de câțiva ani, nu îmi aduc aminte acum când am jucat ultima oară. Nu cred că am mai jucat vreodată aici. Sper că va fi un meci distractiv, el joacă un tenis grozav. Îl cunosc foarte bine, suntem prieteni în afara terenului, frați din Balcani, așa că cel mai bun jucător să câștige", a mai spus Novak Djokovic.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo