Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal nu e out din cursa pentru GOAT, chiar dacă Djokovic se impune la Australian Open! Ce spun experții Eurosport

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 26/01/2023 la 21:25 GMT+2

Experții Eurosport, Mats Wilander și Barbara Schett, au analizat încă o dată cursa pentru GOAT-ul din tenis, iar aceștia nu l-au scos din calcule pe Rafael Nadal, chiar dacă Djokovic se va impune la Australian Open și îl va egala pe iberic la numărul de trofee de Grand Slam.

Rafael Nadal contre Novak Djokovic : le quart de finale sera-t-il de jour ou de nuit ?

Credit imagine: Marko Popovic

Articol scris de Dani Morar
Novak Djokovic are ocazia de a câștiga cel de-al 22-lea titlu de Grand Slam din carieră, dacă se impune la Australian Open. Sârbul l-ar putea egala pe Rafa Nadal în acest top, însă experții Eurosport nu îl văd pe iberic complet ieșit din cursa pentru titlul de GOAT în tenis. Chiar dacă s-a confruntat cu multe accidentări în ultima perioadă, "Matadorul" speră să revină mai puternic la Roland Garros, dar și la celelalte două turnee de Grand Slam din acest an.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.
Mats Wilander crede că Djokovic se va retrage ultimul, iar fără Federer în cadru, sârbul l-ar putea surclasa pe elvețian, Nadal fiind singurul lui adversar de temut în condițiile în care corpul său se prezintă ca la 25 de ani.
"O să ne fie dor de aceste rivalități extraordinare. Novak va fi ultimul dintre cei trei care se va retrage pentru că se află în cea mai bună formă. Okay, e puțin accidentat, dar pare capabil să treacă peste toate accidentările pe care le are. Arată atât de tânăr și fresh.
O să îi bată recordurile lui Federer, îmi asum ce spun. Federer ne lipsește deja. Lleyton Hewitt mi-a spus cândva că nu trebuie să ne facem griji când cei trei se vor retrage pentru că rivalitatea lor va rămâne.
I-am văzut pe Carlos Alcaraz și Jannik Sinner la ediția de US Open de anul trecut. Mie mi s-a părut atunci că începe o nouă rivalitate. Întrebarea e dacă aceste rivalități vor ajunge vreodată la nivelul Big Three și cu Andy Murray de asemenea", a spus expertul Eurosport, Mats Wilander.
Citește și:

Novak Djokovic sau Rafael Nadal? Cine va avea mai multe titluri de Grand Slam?

Barbara Schett a participat la discuția cu Wilander, iar experta crede că rivalitatea dintre Federer, Djokovic, Nadal și Andy Murray a contribuit la evoluția fiecăruia în parte, iar niciunul dintre ei nu ar fi fost ceea ce e azi fără ceilalți.
"Novak a spus că îi lipsește Federer din circuit, știe că aceste rivalități l-au adus acolo unde este acum. Toți trei, toți patru de fapt. S-au ajutat reciproc și au devenit jucători mai buni.
Acum nu cred că îi mai lipsește atât de mult Federer pentru că are ocazia de a intra în cărțile de istorie, câștigând cele mai multe titluri de Grand Slam. Singura lui problemă e că Nadal e încă aici.
Corpul lui Djokovic este într-o formă atât de bună. Are mici disconforturi în unele zone, dar nu are accidentări grave. Ne uităm la corpul lui și este într-o formă atât de bună. E concentrat. 21 de titluri de Grand Slam nu sunt suficiente pentru Djokovic. E plăcut să vezi cât își dorește", a spus și Barbara Schett.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo