Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal, extrem de încrezător după victoria de la Australian Open! "Am jucat cu cel mai greu adversar"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/01/2023 la 11:52 GMT+2

Rafael Nadal a avut de înfruntat unul dintre cei mai grei adversari în turul 1 la Australian Open. Ibericul a trecut în 4 seturi de Jack Draper, scor 7-5, 2-6, 6-4, 6-1. Această victorie îi oferă foarte multă încredere principalului favorit, care a dezvăluit că prezența familiei în tribune este un alt factor important pentru el.

Așa a câștigat Nadal în fața lui Draper, în 4 seturi, în turul 1 la Australian Open

Articol scris de Dani Morar
Rafael Nadal s-a calificat în turul 2 la Australian Open 2023, după ce a trecut în 4 seturi de Jack Draper, unul dintre cei mai grei adversari pe care îi putea întâlni în runda inaugurală. "Matadorul" încearcă să-și apere titlul din 2022 și să obțină cel de-al 23-lea titlu de Grand Slam, în ciuda accidentărilor care l-au măcinat în ultimele 6 luni.
Acesta a dezvăluit că întotdeauna este emoționat atunci când joacă pe terenurile de la Melbourne, iar această victorie ar putea reprezenta un punct de cotitură pentru el, raportându-se la ultimele luni.
"Da, mă simt foarte bine după această primă victorie la Australian Open. Fără îndoială, este unul dintre turneele care îmi oferă cele mai mari emoții. Trebuie să continui să muncesc. Sunt super fericit pentru că mă aflu din nou în Australia. Cred că este al 19-lea sezon al meu la nivel profesionist. Sunt foarte emoționat când mă gândesc la asta.
Sunt foarte fericit să mă aflu din nou pe Rod Laver Arena. Este o victorie de care aveam mare nevoie. În ultimele câteva luni nu a fost ușor pentru mine, dar sper ca această victorie să mă ajute", a spus Nadal după victoria cu Draper, la microfonul Eurosport.
Citește și:

Rafael Nadal a întâlnit unul dintre cei mai dificili adversari în primul tur la Australian Open

Nadal nu s-a ferit să spună că Draper a fost unul dintre cei mai grei adversari pe care îi putea întâlni în primul tur. Spaniolul îi prevede un viitor foarte frumos și de succes adversarului din Țara Cangurilor, dezvăluind și care sunt principalele atuuri ale acestuia.
"Din perspectiva mea, ținând cont de toată situația cu care m-am confruntat în ultimele 6 luni, cred că am început foarte bine aici. Am jucat împotriva unuia dintre cei mai grei adversari pe care îi puteam întâlni în prima rundă. Este atât de tânăr și are o forță incredibilă. Cred că are un viitor frumos în față. O să îl vedem jucând mulți ani de acum înainte.
Mă bucur de viață, încerc să fiu fericit, deoarece în viața mea a început un nou capitol odată cu nașterea copilului meu. Sunt recunoscător pentru că îi am aici lângă mine, în Australia. Mă ajută mult și sper să fiu capabil să joc tenis de cea mai bună calitate. În acest punct al carierei mele, să fiu câteva luni departe de familie, mi-ar fi foarte greu. Chiar sunt foarte recunoscător pentru că îi am cu mine", a adăugat Nadal.
În turul secund, "Matadorul" va da peste americanul Mackenzie McDonald, care a câștigat un meci maraton împotriva compatriotului său, Brandon Nakashima. Acesta s-a impus cu 7-6, 7-6, 1-6, -6-7, 6-4, în 4 ore și 3 minute.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo