Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Statistica impresionantă a lui Novak Djokovic! Când a pierdut ultima oară în primul tur la un Grand Slam

Alex Masgras

Publicat 17/01/2023 la 17:29 GMT+2

Novak Djokovic nu a avut emoții în partida din primul tur de la Australian Open cu Roberto Carballes Baena. Victoria de marți a fost a 64-a victorie consecutivă a sârbului într-un prim tur de la un Grand Slam, echivalentul a 16 ani la rând fără înfrângere în tururile inaugurale.

Rezumatul partidei dintre Novak Djokovic și Carballes Baena din primul tur de la Australian Open

Novak Djokovic a revenit la Australian Open cu o victorie în primul tur în fața lui Roberto Carballes Baena, scor 6-3, 6-4, 6-0. Sârbul nu a avut emoții în cele două ore de joc în primul meci de la Melbourne, acolo unde a câștigat titlul de 9 ori.
Odată cu victoria în fața lui Carballes Baena, Novak Djokovic a atins o bornă impresionantă. Fostul număr 1 mondial a ajuns la 64 de victorii consecutive în primul tur al unui turneu de Grand Slam. Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost în 2006, atunci când sârbul era învins de către Paul Goldstein în primul tur de la Australian Open.
Citește și:

Djokovic nu a mai pierdut în Australia din 2018

Pe lângă seria de 64 de victorii consecutive în primul tur, Novak Djokovic și-a mai trecut în cont o victorie în Australia, țară în care nu a mai pierdut din 2018. În acel an, sârbul era învins surprinzător de sud-coreeanul Hyeong Chung în optimile de finală.
De atunci însă, Nole a cucerit titlurile în 2019, 2020 și 2021. La aceste meciuri se adaugă și victoriile de la ATP Cup din 2020, dar și meciurile de la Adelaide International 1 din acest an, acolo unde a cucerit titlul. Astfel, cu victoria de astăzi, sârbul a ajuns la 35 de victorii consecutive în Australia.
În turul al doilea de la Australian Open, Novak Djokovic îl va întâlni pe câștigătorul partidei dintre Enzo Couacaud (191 ATP) și Hugo Dellien (131 ATP).
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo