Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stefanos Tsitsipas, primul finalist de la Australian Open! Grecul a trecut de Khachanov în 4 seturi

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 27/01/2023 la 09:21 GMT+2

Stefanos Tsitsipas este primul finalist de la Australian Open. Grecul a trecut în 4 seturi de Karen Khachanov, scor 7-6, 6-4, 6-7, 6-3. În ultimul act acesta îl va întâlni pe câștigătorul dintre Novak Djokovic și Tommy Paul.

Tsitsipas naar finale_copy

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Stefanos Tsitsipas s-a calificat în marea finală de la Australian Open, după ce a trecut de Karen Khachanov în 4 seturi. Partida a fost una de mare luptă și a durat 3 ore și 24 de minute, iar două dintre runde au avut nevoie de tiebreak. Grecul are un record de 10-0 în 2023 și a ajuns în cea de-a doua sa finală de Grand Slam și prima de la Australian Open.
Primul set a fost unul extrem de disputat și echilibrat, în care Tsitsipas s-a impus la 6, la capătul a 56 de minute. Ambii jucători și-au pierdut propriul serviciu de două ori, grecul chiar la 5-4, când servea pentru set.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.
Grecul a câștigat tiebreak-ul la 2, demonstrând că a avut nervii mai tari. Acesta are o serie superbă la Melbourne, unde a câștigat toate meciurile în care s-a impus în primul set. De, asemenea, până în acele moment, el nu pierduse vreun tiebreak la această ediție de Australian Open.
Cei doi jucători au servit excelent în setul secund, astfel că s-a mers cap la cap până la scorul de 4-4. În acel moment, Tsitsipas și-a procurat două mingi de break, fructificând-o chiar pe prima și câștigându-și apoi serviciul pentru a se impune cu 6-4.
Citește și:

Stefanos Tsitsipas este primul finalist de la Australian Open

Runda a treia a semănat cu prima din punct de vedere al desfășurării. Cei doi și-au pierdut serviciul o dată, iar setul a avut din nou nevoie de tiebreak. Khachanov s-a impus cu 8-6, acesta fiind și primul tiebreak pierdut de Tsitsipas la Australian Open 2023.
Grecul s-a mobilizat excelent în setul 4, când nu i-a mai oferit nicio șansă adversarului și a închis meciul. La 1-0, acesta a făcut break-ul, avantaj pe care l-a păstrat până la final, impunându-se cu 6-3.
Stefanos Tsitsipas s-a calificat așadar în finala Australian Open 2023. Acesta așteaptă să își afle adversarul din această fază, în cealaltă semifinală întâlnindu-se Novak Djokovic și Tommy Paul. Sârbul e mare favorit, iar ultimul act va avea loc duminică, în direct pe Eurosport.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo