Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek, comparată cu Nadal și Djokovic de Mats Wilander: "La același nivel a ajuns și Iga"

Alex Masgras

Actualizat 20/01/2023 la 23:13 GMT+2

Iga Swiatek s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open după trei tururi la Melbourne în care adversarele nu i-au pus probleme. Mats Wilander este de părere că numărul 1 WTA a ajuns într-o poziție asemănătoare cu Novak Djokovic și Rafael Nadal, în care adversarele se predau încă dinaintea startului meciului, știind că nu au armele necesare pentru a îi pune probleme polonezei.

Iga Swiatek | Australian Open 2023

Credit imagine: Getty Images

Mats Wilander este convins că Iga Swiatek a ajuns la o constanță asemănătoare cu ce arătată de jucători precum Novak Djokovic și Rafael Nadal la turneele de Grand Slam. Numărul 1 WTA joacă foarte bine, iar prestațiile sale nu dau deloc încredere jucătoarelor din circuit.
Suedezul este de părere că sunt puține jucătoare în acest moment în circuitul feminin care cred cu adevărat că îi pot pune probleme jucătoarei poloneze, lucru care s-a întâmplat de-a lungul timpului la turneele de Grand Slam și pe tabloul masculin, atunci când jucătorii picau în primele tururi cu Novak Djokovic sau Rafael Nadal:
"Cel mai important la Iga Swiatek acum este că are încredere. Sunt anumite jucătoare care nu o pot bate. Dacă nu lovești tare mingea, nu o poți bate pe Iga Swiatek. Și acest lucru începe să se întâmple pe fiecare suprafață, iar ea trebuie să se simtă foarte bine în această privință.
Când te-ai uitat atâția ani la cineva precum Novak Djokovic sau Rafael Nadal, realizezi la începuturile turneelor de Grand Slam - «băiatul ăsta nu îl poate bate pe Rafa». La acest nivel cred că a ajuns și Iga. Jumătate din jucătoarele din vestiar, poate chiar mai multe, se gândesc că nu au ce să îi facă", a spus Mats Wilander.
Citește și:

Elena Rybakina și Jessica Pegula, jucătoarele care o pot învinge pe Iga Swiatek

Chiar dacă numărul de jucătoare care nu au încredere înaintea unei partide cu Iga Swiatek, Mats Wilander crede și că anumite jucătoare, precum Elena Rybakina sau Jessica Pegula, îi pot pune probleme liderului WTA:
"Există și acea parte a vestiarului care gândește că poate pune probleme. Elena Rybakina, Jessica Pegula... cred că Iga Swiatek a făcut o treabă grozavă, este constantă și nu pierde împotriva jucătoarelor care nu o pun la încercare", a mai spus Wilander.
În turul al treilea, Iga Swiatek a trecut în doar 55 de minute de Cristina Bucsa, cedând un singur game, scor 6-0, 6-1. În optimi, Swiatek va juca împotriva Elenei Rybakina, campioana din 2022 de la Wimbledon. Jucătoarea care reprezintă Kazahstan a trecut în turul trei de Danielle Collins, finalista de anul trecut de la Melbourne.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo