Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Toni Nadal "tună și fulgeră", după eliminarea lui Rafa de la Australian Open 2023! Marele reproș al ibericului

Irina Aldea

Publicat 21/01/2023 la 02:21 GMT+2

Rafael Nadal, campionul en-titre, a fost eliminat încă din turul al doilea la Australian Open, iar Toni Nadal, unchiul său, și-a exprimat furia față de oamenii care au autoritatea cea mai mare în tenis.

Toni Nadal & Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al lui Rafael Nadal, consideră că stilul de joc prea agresiv al jucătorilor de tenis din zilele noastre este în detrimentul creșterii lor. Câștigător a 16 turnee de Grand Slam din postura de antrenor, Toni consideră că problema este cunoscută de mult timp, dar continuă să persiste în ciuda impactului aparent negativ asupra formei fizice și a corpului jucătorilor.
Spaniolul a subliniat că lipsa de voință a jucătorilor tineri și a antrenorilor lor de a încetini ritmul raliurilor este motivul degradării în tenis. El a explicat că accentul pus pe agresivitate dăunează grav longevității majorității jucătorilor din circuit. Toni Nadal a deplâns acest aspect vorbind despre eliminarea lui Rafa din concurs la primul turneu major al anului.
CITEȘTE ȘI:

Toni Nadal, furios pe șefii din tenis, după eliminarea lui Rafa de la Australian Open

Istoricul lui Rafa cu accidentările este deja foarte bine cunoscut, iar problemele fizice au apărut și mai des în ultimele două sezoane: "Regret că liderii tenisului au petrecut atât de mult timp fără să facă nimic pentru a-i proteja pe jucători într-o disciplină care a devenit treptat prea agresivă", a scris Toni Nadal într-o rubrică pentru El Pais.
Toni a deplâns faptul că stilul de joc agresiv a redus, de asemenea, importanța tacticii și a jocului strategic în tenis. El a explicat că impactul asupra corpului jucătorilor în susținerea unor astfel de schimburi de lovituri dure se vede pe termen lung, deoarece uzura joacă un rol important în acest sens: "Se pare că nimeni nu este dispus să încetinească viteza jocului, împiedicând și spectaculozitatea execuției și a tacticii, și să reducă bruscarea la care este supus corpul jucătorilor de tenis pentru a o returna și pentru a menține, la rândul său, viteza necesară".
picture

Nadal - Mcdonald - Australian Open Rezumat

Toni Nadal, "cu tunurile" pe oamenii cu autoritate din tenis

Toni Nadal și-a exprimat, de asemenea, nemulțumirea față de faptul că tot mai mult tenisul se joacă pe terenuri hard mai rapide, ceea ce reprezintă o altă problemă importantă, în viziunea sa: "Pe de altă parte, s-a optat pentru prelungirea perioadelor în care se joacă pe hard mai mult în detrimentul celor câteva luni pe zgură", a declarat el. "Uzura și abuzul fizic sunt inevitabile în sportul nostru și, în opinia mea, acest lucru nu ar trebui să se întâmple".
Toni Nadal este de părere că problema de lungă durată a raliurilor și meciurilor extrem de intense a scurtat deja carierele multor jucători, evidențiind nume precum Gustavo Kuerten, Magnus Norman și Lleyton Hewitt ca fiind unele dintre cele mai importante: "Problema este evidentă de mult timp și, chiar și așa, nu s-a luat nicio măsură pentru a reduce intensitatea raliurilor și faptul că prea mulți jucători de tenis de talia lui Gustavo Kuerten , Magnus Norman, Lleyton Hewitt (toți foști lideri mondiali), pentru a numi doar câțiva, au fost nevoiți să se retragă prematur", a mai transmis el.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo