Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tsitsipas "amenință" înainte de Austalian Open: "Nu mi-am mai propus așa ceva niciodată"

Cristian Mihală

Actualizat 15/01/2023 la 19:29 GMT+2

Stefanos Tsitsipas are planuri mari pentru Australian Open și pentru sezonul 2023, în general. Jucătorul elen e convins că și-a dus jocul la următorul nivel și e gata să câștige un Grand Slam.

Stefanos Tsitsipas

Credit imagine: Getty Images

Toți îl văd pe Novak Djokovic mare favorit la Australian Open, însă lista celor care vor să îl provoace pe omul care a câștigat de 9 ori titlul de la Antipozi e una destul de lungă. Nadal, Medvedev și Tsitsipas au, probabil, cele mai mari șanse la trofeu, exceptându-l pe sârb, dar Berrettini, Fritz, Felix Auger-Aliassime, Jannik Sinner, Holger Rune Casper Ruud sau Nick Kyrgios speră și ei la o prestație cât mai solidă.
Extrem de constant în majoritatea turneelor, Stefanos Tsitsipas a capotat de fiecare dată când a venit vorba de turneele de Grand Slam. Deși va împlini în curând 25 de ani și se anunța încă din 2019 - când cucerea Turneul Campionilor - un jucător de mare perspectivă, sportivul elen a avut mereu probleme la cel mai înalt nivel. La Wimbledon și US Open nu a ajuns în a doua săptămână, singura lui finală de Grand Slam venind la Roland Garros.
Acum, însă, lucrurile s-au schimbat. Cel puțin asta susține numărul 4 mondial, care crede că a făcut ajustările necesare pentru a merge până la capăt la cel mai înalt nivel. Iar Australian Open e unul dintre turneele lui favorite, dovadă în acest sens cele trei semifinale disputate la Melbourne (2019, 2021 și 2022).
"Am pus multă muncă și pasiune în tot ce am făcut în ultima perioadă. Mi-a trebuit multă analiză pentru a-mi da seama cum să ajung la următorul nivel. 2023 va fi diferit, sper să devină un an plin de amintiri grozave.
Am cheltuit foarte multă energie pentru a face schimbări înainte de noul sezon. Am alte obiective decât în general, pe care înainte nu mi le-am propus niciodată. Și sunt sigur că sunt în acea etapă a carierei mele când pot obține rezultate mari", a spus Tsitsipas, citat de revista elenă Kerkida.
ATP: Cine va câștiga trofeul la Australian Open 2023?

Tsitsipas, Ruud și Djokovic luptă pentru locul 1 ATP la Australian Open

Lupta pentru primul loc din clasamentul ATP va fi una extrem de interesantă la Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2023. Carlos Alcaraz, campionul de la US Open și liderul clasamentului ATP, va rata turneul de la Melbourne, din cauza unei accidentări suferite la antrenament, la piciorul drept.
Cu toate acestea, spaniolul are șansa de a fi pe primul loc și la finalul turneului care va debuta pe 16 ianuarie, dar acest lucru nu depinde de el. Alți trei jucători pot prelua poziția de lider mondial după cele două săptămâni de turneu de la Melbourne.
Casper Ruud nu are puncte de apărat la ediția din 2023 de la Australian Open
Casper Ruud, finalist în 2022 la Roland Garros și US Open, are o nouă șansă de a deveni primul lider mondial din istorie fără să aibă în palmares vreun titlu de Grand Slam, Masters 1000 sau ATP 500. Norvegianul nu trebuie să cucerească neapărat turneul de la Melbourne pentru a părăsi Australia din poziția de lider mondial. El poate ajunge în această poziție și dacă pierde în finală, cu condiția ca niciunul dintre Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas să nu pună mâna pe trofeu.
Stefanos Tsitsipas are 720 de puncte de apărat
Stefanos Tsitsipas caută în continuare cucerirea primului titlu de Grand Slam al carierei. Grecul de 24 de ani poate deveni liderul clasamentului ATP în cazul în care se va impune la Melbourne. În cinci participări la Australian Open, Tsitsipas a ajuns în penultimul act de trei ori (2019, 2021, 2022).
Novak Djokovic nu are puncte de apărat la ediția din 2023 de la Australian Open
Novak Djokovic revine la Australian Open în 2023, după ce în 2022 nu a putut participa. Sârbul, campion de 9 ori la Melbourne, este unul dintre favoriții turneului, dacă nu chiar principalul favorit. El a început anul foarte bine la antipozi, cucerind titlul de la Adelaide, iar în cazul în care va ridica pentru a zecea oară trofeul pe Rod Laver Arena, sârbul va ajunge la 7070 de puncte, ceea ce înseamnă că va părăsi Australia din postura de lider mondial.
Pe 30 ianuarie, atunci când vom avea un nou clasament ATP după primul turneu de Grand Slam, vom afla dacă vom avea sau nu un nou lider mondial. Rafael Nadal, campionul din 2022 de la Australian Open, nu poate ajunge pe primul loc în ierarhia ATP, nici măcar în cazul în care își va apăra titlul. Dacă se va impune la finalul celor două săptămâni, spaniolul își va apăra cele 2000 de puncte câștigate anul trecut, dar nu poate depăși cele 5770 de puncte pe care le are. În acest moment, Nadal se află la 820 de puncte în spatele lui Alcaraz, iar campionul de la US Open 2022 va pierde doar 90 de puncte pentru neparticiparea din acest an, după ce în 2022 a ajuns doar până în turul al treilea la Melbourne.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo