Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wilander crede că Djokovic e favoritul nr. 1 la Australian Open: "Nu cred că există cineva mai înfometat decât Novak"

Alex Masgras

Publicat 04/01/2023 la 20:50 GMT+2

Mats Wilander consideră că Novak Djokovic este favoritul principal la ediția din acest an de la Australian Open. Primul turneu de Grand Slam al anului va avea loc în perioada 16-29 ianuarie 2023.

Serbian tennis player Novak Djokovic reacts during his first round doubles match with Canadian Vasek Pospisil at the ATP Adelaide International tournament in Adelaide

Credit imagine: Getty Images

Mats Wilander consideră că Novak Djokovic este favoritul principal la ediția din acest an de la Australian Open. Expertul Eurosport, fost câștigător la Melbourne, este convins că sârbul va avea o dorință uriașă de victorie, după evenimentele de anul trecut, când nu a putut participa din cauza faptului că nu este vaccinat.
Anul acesta, lucrurile s-au schimbat, iar Djokovic țintește al zecelea titlu de la Australian Open. Un alt motiv pentru care Wilander îl vede pe Nole favorit al turneului care va debuta pe 16 ianuarie, deoarece sârbul s-a descurcat foarte bine la primul Grand Slam al anului:
"Totul începe cu Australian Open, bineînțeles, iar eu nu cred că am văzut vreodată un jucător mai înfometat pentru răzbunare, din dorința de a câștiga. Nu cred că există cineva mai înfometat decât Novak.
Cred că mulți oameni au considerat la vremea respectivă că a fost decizia corectă (n.r. ca el să nu poată intra în Australia) deoarece nu poți face din cineva precum Novak Djokovic un privilegiat, dar anul acesta cred că va avea parte de o primire grozavă.
Novak este favorit din multe motive. În primul rând, el a câștigat de nouă ori Australian Open, suprafața e perfectă pentru el. Australian Open are și o istorie a jucătorilor care câștigă de mai multe ori aici și care sunt constanți. Vorbesc din proprie experiență, am câștigat de trei ori aici.
Nimeni nu e 100% pregătit în Australia, dar el este mereu oarecum pregătit. Iar oarecum pregătit pentru el înseamnă că e favoritul la câștigarea turneului", a spus Mats Wilander, pentru Eurosport.
Citește și:

Novak Djokovic, șanse mici de participare la Indian Wells și Miami

Chiar dacă a putut reveni în Australia pentru primul turneu de Grand Slam al anului, problemele pentru Novak Djokovic nu s-au terminat. În acest moment, sunt șanse mici ca fostul număr 1 mondial să poată participa la primele două turnee ATP Masters 1000 ale anului, de la Indian Wells și Miami.
În acest moment, SUA își menține politica privind accesul în țară pentru cel puțin încă trei luni, astfel încât Djokovic va rata, din nou, cele două turnee. Indian Wells va începe pe 6 martie, în timp ce turneul de la Miami va debuta pe 20 martie.
În 2022, sârbul a ratat cele două turnee, dar și turneul de la US Open, alături de turneele de la Cincinatti și Montreal, premergătoare ultimului turneu de Grand Slam al anului.
Există însă și vești bune, deoarece sunt șanse mari ca sârbul să revină în Statele Unite din vară, ceea ce înseamnă că nu va mai rata turneul de la Flushing Meadows.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo