Cu Novak Djokovic încoronat campion la ATP Cup și cu Rafael Nadal demonstrând că se află într-o formă fizică de zile mari, The Big Three se va reuni la Australian Open pentru a încerca să cucerească primul mare trofeu al noului sezon competițional. Roger Federer a ajuns în Australia în urmă cu câteva zile și s-a antrenat deja la Melbourne de câteva ori.
Chiar dacă nu a mai jucat un meci oficial din noiembrie, Federer este mulțumit de modul în care s-a pregătit în Elveția înainte de acest sezon: “M-am antrenat din greu în pre-sezon și nu am avut deloc piedici, ceea ce este crucial. Săptămâna trecută m-am întrebat dacă sunt fericit să merg în Australia sau dacă să stau acasă și să mă opresc din a împacheta, pentru că al fi putut face asta. Puteam foarte ușor să aleg să rămân acasă, dar am spus <Nu, nu, sunt foarte fericit să merg la Melbourne și să-mi încep sezonul. M-am păstrat în formă, am avut alături de mine o echipă foarte bună>”, a spus Federer la conferința de presă din Melbourne.

Declarația lui Federer înainte de Australian Open

Tenis
Roger Federer, nerăbdător să revină în competiții! Ce spune despre parcursul lui Djokovic din 2021
IERI LA 14:17
Câștigător de șase ori la Australian Open, Federer s-a impus la Melbourne pentru ultima data în 2018, iar anul trecut a cedat în optimile de finală în fața lui Stefanos Tsitsipas. Elvețianul recunoaște că șansele lui la câștigarea unui alt titlu major sunt destul de mici, însă nu se simte descurajat: "Sunt conștient că la 38 de ani nu ar trebui să fiu favorit, ar trebui să fie cineva de 20 de ani, dar noi trei am reușit să ne păstrăm șansele mereu, ceea ce este grozav pentru noi", a mai spus Federer.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Bollettieri, sfat pentru Emma Răducanu! De ce nu poate fi considerată încă o mare campioană
IERI LA 09:25
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
IERI LA 08:24