Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2021 | Experții au dat verdictul! Cine va câștiga finala dintre Djokovic și Medvedev

Irina Aldea

Publicat 21/02/2021 la 09:46 GMT+2

Novak Djokovic și Daniil Medvedev se vor întâlni în finala masculină de simplu la Australian Open 2021, duminică, de la ora 10.30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Experții au oferit pronosticul pentru finala masculină a primului turneu de Grand Slam al anului.

Darren Cahill & Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

În finala turneului major de la Antipozi, vom avea parte de un meci în care ambii jucători sunt cotați cu șanse foarte mari la câștigarea titlului. Novak Djokovic a câștigat de fiecare dată trofeul la Melbourne atunci când a ajuns până în semifinale, Australian Open devenind deja "turneul de casă" al sârbului. Pe de altă parte, Daniil Medvedev traversează o formă de joc incredibilă. Rusul a adunat deja 20 de victorii consecutive în circuitul ATP și 12 la rând în fața adversarilor din Top 10.
Australian Open - UNIBET
Novak Djokovic și Daniil Medvedev se cunosc destul de bine. Cei doi au disputat împreună nu mai puțin de șapte partide, sârbul având cu doar o victorie mai mult decât adversarul său din Rusia, care ocupă deja locul 3 ATP în clasamentul live. Cu o victorie duminică, în finală, Medvedev va ajunge chiar pe locul 2 în lume, ceea ce reprezintă fără doar și poate o miză suplimentară. În plus, rusul îl poate egala pe Nole la bilanțul întâlnirilor directe dacă se va impune în ultimul act.

Australian Open 2021 | Experții au dat verdictul! Cine va câștiga finala dintre Djokovic și Medvedev

Care sunt aspectele cheie ale finalei? Analiștii ESPN, Patrick McEnroe, Brad Gilbert și Darren Cahill au prefațat finala masculină și au oferit pronosticuri. Toți trei au așteptări mari de la meciul dintre Djokovic și Medvedev, iar balanța se înclină înspre liderul mondial din ATP și campionul en-titre la Melbourne.
McEnroe: Djokovic este favoritul și pe bună dreptate, dar eu cred că a venit vremea lui Medvedev. Joacă stilul de tenis care îi poate pune mari problem lui Djokovic. Medvedev îi seamănă foarte mult lui Djokovic, mai ales în defensivă. Cred că poate intra în mintea lui Novak. Nu știu dacă se va schimba cu adevărat garda, dar cred că Medvedev va câștiga în patru seturi foarte strânse.
Gilbert: Amândoi sunt odihniți și proaspeți după semifinale. Sper că vom avea parte de o finală clasică de cinci seturi. Trebuie să-l aleg totuși pe Djokovic și să spun că va câștiga în patrul seturi, doar pe baza faptului că are 8-0 în finalele de la Australian Open. Știe bine cum să gestioneze această situație.
Cahill: Acesta va fi ca un meci nebun de șah, o partidă de șah în care se întâlnesc doi jucători extrem de inteligenți. Anticipez că va fi o luptă fizică, iar aici e aspectul la care Novak excelează. Chiar dacă e 1-1 la seturi după o oră și 45 de minute sau două ore, avantajul va fi de partea lui Novak. Cred că Djokovic va câștiga în patru seturi.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo