Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, a câștigat finala primului turneu de Grand Slam al anului, în fața lui Daniil Medvedev, scor 7-5, 6-2, 6-2, la capătul unui meci fără un istoric prea lung, de o oră și 54 de minute de joc. Nole cucerește astfel al nouălea titlu la Australian Open și al 18-lea din întreaga carieră, apropiindu-se de marii lui rivali, Roger Federer și Rafael Nadal, amândoi cu câte 20 de titluri majore.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Titlurile lui Nole la turneul "de casă" de la Melbourne: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021.Sârbul s-a apropiat de marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal. Cei doi au câte 20 de titluri de Grand Slam, în timp ce Djokerul a ajuns la 18. De partea cealaltă, Daniil Medvedev s-a putut lăuda cu o serie fantastică de 20 de victorii consecutive în circuitul ATP. De asemenea, rusul ajunsese la 12 meciuri la rând câștigate contra adversarilor din Top 10 mondial. De această dată însă, Nole nu a lăsat garda jos.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 11 ORE

Australian Open 2021 | Prima reacție a lui Novak Djokovic, vechiul și noul campion la Melbourne

"Bună seara, tuturor! Vă mulțumesc, lăsați-mă puțin să vorrbesc (în sârbă). Vreau să-i întorc vorbele frumoase lui Daniil, ești nemaipomenit, ai arătat de ce. Nu m-ai mai sunat în ultimii ani ca să ne antrenăm, dar îți mulțumesc pentru vorbele frumoase. Îl plac pe Daniil în afara terenului, e o persoană grozavă, dar pe teren e unul dintre cei mai dificili adversari. O să vină timpul în care vei câștiga un titlu de Grand Slam, sunt sigur. 20 de meciuri fără înfrângere, trebuie să-l aplaudăm pentru asta, e o reușită incredibilă.
În continuare, vreau să-i mulțumesc echipei mele, tuturor celor de acasă, soției, copiilor, pentru mine a fost un real roller-coaster în ultimele săptămâni. Uli, datorită ție am fost capabil să joc. Vă iubesc, vă mulțumesc mult! Mă copleșesc multe sentimente acum, gândindu-mă la cum am ajuns în Australia, dar acum, că tragem linie, a fost un efort foarte bun și un turneu reușit. Organizatorii ar trebui să fie mândri de ei, vă mulțumesc mult pentru această ceremonie și că ați făcut acest turneu să aibă loc în 2021. Vreau să-i mulțumesc acestui teren, în fiecare an te iubesc din ce în ce mai mult", a spus Nole la ceremonia de premiere.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Australian Open
Marian Vajda a rupt, în sfârşit, tăcerea. Antrenorul lui Djokovic a spus cum se simte sârbul
ACUM 18 ORE
Australian Open
EXCLUSIV | Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic": "E normal să-i dea în judecată!"
ACUM 19 ORE